vin. sept. 20th, 2024

Sancționați contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010

Pe parcursul zilei de 12 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Teritorial Dâmbovița, au efectuat verificări la două societăți comercială cu punct de lucru în comuna Vișina și comuna Corbii Mari, pentru verificarea respectării prevederilor referitoare la depozitarea, prelucrarea și comercializarea materialului lemnos. 

Au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2001 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, respectiv pentru expedierea sau transportul materialelor lemnoase și pentru depozitarea, deţinerea şi/sau prelucrarea materialelor lemnoase fără provenienţă legală de către deţinătorii depozitelor permanente/temporare, ai platformelor primare, ai altor spaţii destinate depozitării temporare, instalaţiilor de prelucrare a materialelor lemnoase, precum și pentru diferenţele între stocurile scriptice/înregistrate în aplicaţia SUMAL 2.0 şi stocurile faptice inventariate la data efectuării controlului.

Polițiștii au indisponibilizat contravaloarea a 2 mc de material lemnos, respectiv 530  de lei, precum și 9,84 mc de material lemnos.

Totodată, polițiștii au depistat, în comuna Pietrari, un bărbat, din comuna Mănești, care ar fi transportat cu o autoutilitară 1,2 m3 de material lemnos pentru care nu deținea documentele prevăzute de lege.

De asemenea, materialul lemnos nu corespundea din punct de vedere al speciei cu informațiile existente în avizul primar de însoțire.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar materialul lemnos a fost indisponibilizat.

sursa: IPJ Dâmbovița