vin. sept. 20th, 2024

ULTIMA ORĂ: Incendiu uriaş, în această noapte, la un depozit de substanţe chimice, în comuna Butimanu.

Din cauza degajărilor mari de fum, dar şi a pericolului, autorităţile au emis un mesaj RO-ALERT.

Flăcările ar fi izbucnit în jurul orei 4.

“De atunci pompierii se luptă să stingă incendiul. Au venit echipaje de intervenţie din mai multe zone – Târgovişte, Titu, Răcari, Corneşti. Din fericire, nu sunt victime”, a declarat pentru targovistenews.ro Gabriel Dragnea, primarul comunei Butimanu, prezent la faţa locului, la scurt timp de la declanşarea acestei situaţii de urgenţă.

Martorii povestesc că s-au auzit mai multe explozii, iar flăcările au pornit la una dintre hale şi s-au extins ulterior.

Acolo se aflau doar paznicii. Aceştia sunt cei care au alertat despre producerea incendiului.

“În jurul orei 04:14 am fost solicitați să intervenim în cazul unui incendiu produs la o hală situată în localitatea Butimanu. Garda de Intervenție Cornești intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, Detașamentul de Pompieri Târgoviște cu o autospecială de stingere și o autospecială cu hidroperforare, Detașamentul de Pompieri Titu cu o autospecială de stingere, Detașamentul de Pompieri Pucioasa cu o autospecială de stingere, iar Garda de Intervenție Răcari cu un echipaj SMURD. Se acționează pentru localizarea și lichidarea incendiului. Intervenția este în dinamică”, a precizat ISU Dâmboviţa.