joi. sept. 19th, 2024

Misiuni pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică

La data de 29 august a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost la datorie și au acționat pentru creșterea gradului de siguranță în segmentul stradal, descurajarea și sancționarea comportamentelor de tip violent sau antisocial, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea consumului de alcool și substanțe interzise.

Astfel, pe parcursul zilei de ieri, polițiștii au fost solicitați să intervină la 41 de evenimente, dintre care 29 au fost semnalate prin SNUAU 112. Au fost sesizate 9 posibile infracțiuni, dintre care o faptă a fost contra persoanei și 5 contra patrimoniului. Au fost aplicate 168 de sancțiuni contravenționale, dintre care 18 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 138 la O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Pentru depistarea conducătorilor auto care pun în pericol circulația pe drumurile publice și se urcă la volan sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive, au fost oprite pentru control peste 160 de autovehicule și au fost efectuate peste 60 de testări mijloacele din dotare. Întrucât reprezentau un pericol pentru ceilalți participanți la trafic, față de 15 conducători auto s-a dispus măsura suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.

De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice 4 autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic, fiindu-le retrase certificatele de înmatriculare până la remedierea problemelor constatate. Polițiștii vor continua misiunile și în acest sfârșit de săptămână, prioritatea acestora fiind siguranța comunității”.

sursa: IPJ Dâmbovița