mar. oct. 22nd, 2024

Acțiuni și intervenții ale polițiștilor dâmbovițeni

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat misiunile circumscrise ordinii și siguranței publice, principalele obiective constând în prevenirea și combaterea infracționalității de orice fel, creșterea gradului de siguranță rutieră și asigurarea unei intervenții ferme la solicitările cetățenilor.

Astfel, polițiștii au fost solicitați să intervină la 45 de evenimente, dintre care 37 au fost semnalate prin SNUAU 112.

Pentru abaterile de la normele contravenționale, au fost aplicate 279 de sancțiuni contravenționale, dintre care 24 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 253 la O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Pentru depistarea conducătorilor auto care pun în pericol circulația pe drumurile publice și se urcă la volan sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive, au fost oprite pentru control peste 200 de autovehicule și au fost efectuate 89 de testări.

Întrucât reprezentau un pericol pentru ceilalți participanți la trafic, față de 19 conducători auto s-a dispus măsura suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.

Cele mai multe permise de conducere, 11, au fost reținute pentru depășirea limitei legale de viteză.

De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice 7 autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic, fiindu-le retrase certificatele de înmatriculare până la remedierea problemelor constatate.

Polițiștii vor continua misiunile desfășurate pe raza întregului județ, prioritatea acestora fiind siguranța comunității.

Precizăm că, în acest sfârșit de săptămână, activitățile vor fi intensificate.

sursa: IPJ Dâmbovita