lun. dec. 23rd, 2024

Poliţiştii au aplicat sancţiuni în valoare de 105583 de lei, în urma unei acţiuni organizate pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică pe raza judeţului.

265 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale şi investigarea fraudelor au acţionat în sistem integrat pe raza de competenţă, pentru asigurarea respectării legii, creşterea vizibilităţii poliţiei în spaţiul public şi tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă prevederile legale.

Astfel, poliţiştii au aplicat un număr de 498 de sancţiuni contravenţionale, din care 415 pentru nerespectarea regulilor de circulaţie conform O.U.G 195/2002, 35 pentru sancţionarea unor fapte de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice în conformitate cu Legea 61/1991 şi 8 pentru constatarea unor contravenţii silvice potrivit Legii 171/2010, valoarea totală a acestora însumând 105583 de lei.

Totodată, poliţiştii au procedat la sancţionarea a 113 conducători auto pentru exces de viteză.

Politişţii au ridicat în vederea confiscării bunuri în valoare totală de 1090 de lei.

În cadrul acţiunii, două persoane au fost depistate de poliţiştii rutieri în timp ce conduceau mopede, fără a deţine permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele acestora, poliţiştii au întocmit dosare penale.

Totodată, poliţiştii în colaborare cu o grupă de jandarmi au reuşit prinderea în flagrant a şase persoane, care sustrăgeau cablu telefonic din apropierea D.N.72, între localităţile Adânca şi Săcuieni. Poliţiştii au procedat la identificarea celor şase , în persoana numiţilor R.A., de 39 de ani, V.L., de 25 de ani, I.C., de 26 de ani, I.R., de 28 de ani, O.F., de 26 de ani şi C.A., de 26 de ani, toţi din comuna I.L. Caragiale.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, urmând ca la finalizarea cercetărilor, să se propună soluţie legală prin Parchet.

• Un bărbat a fost depistat de poliţişti la volanul unui autoturism, cu numărul de circulaţie provizoriu expirat şi cu permisul de conducere reţinut

Ieri, 01 februarie a.c, în jurul orelor 16:30, politiştii din cadrul Postului de Poliţie Corbii Mari au depistat în trafic pe numitul P.S., de 32 de ani, din Corbii Mari, în timp ce conducea un autoturism pe DN 61, având numărul de circulaţie provizoriu expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că numitul P.S. avea permisul de conducere reţinut. Pe numele acestuia, poliţistii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 85 alin. 1 şi art. 86 alin 2 din O.U.G 195/ 2002.

Conducători de mopede, depistaţi de poliţişti fără permise de conducere!

Ieri, 01 februarie a.c., în jurul orelor 14:00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Corbii Marii au depistat pe numiţii I.M., de 42 de ani, şi V.A., de 25 de ani, ambii din comuna Corbii Mari, în timp ce conduceau mopede, fără a poseda permise de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Pe numele acestora, poliţiştii au întocmit dosar penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propusă soluţie legală prin Parchet.

Poliţia rutieră dâmboviţeană vă informează:

Potrivit articolului 6 din Noul Cod Rutier, autovehiculul este considerat ca fiind orice vehicul echipat, prin constructie, cu un motor cu propulsie, în scopul deplasării pe drum. Mopedele, troleibuzele şi tractoarele rutiere sunt considerate autovehicule. Vehiculele care se deplasează pe şine, denumite tramvaie, tractoarele folosite exclusiv în exploatările agricole şi forestiere, precum şi vehiculele destinate pentru efectuarea de servicii sau lucrări, denumite maşini autopropulsate, care se deplasează numai ocazional pe drumul public, nu sunt considerate autovehicule.

Mopedul reprezintă un vehicul, cu două sau trei roţi, a cărui viteza maximă prin constructie este mai mare de 25 km/h, dar nu depăşeşte 45 km/h şi care este echipat cu un motor cu ardere internă, cu aprindere prin scânteie, cu o capacitate cilindrică ce nu depăşeşte 50 cm3 sau cu un alt motor cu ardere internă ori, după caz, electric, a cărui putere nominală continuă maximă nu depăseste 4 kW, iar masa proprie a vehiculului nu depăşeşte 350 kg, neincluzând masa bateriilor în cazul vehiculului electric.

În conformitate cu articolul 20 din Noul Cod Rutier:

(1) Pentru a conduce pe drumurile publice autovehicule, tramvaie, tractoare folosite exclusiv la exploatările agricole şi forestiere sau maşini autopropulsate, conducătorii acestora trebuie să posede permis de conducere corespunzător. (2) Permisele de conducere se eliberează pentru următoarele categorii de vehicule: AM, A1, A2, A, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, Tr, Tb sau Tv. (3) Descrierea categoriilor de vehicule prevăzute la alin. (2), pentru care se eliberează permise de conducere, este prevăzută îin anexa nr. 1; (4) Vârsta minimă pentru obţinerea permisului de conducere este de: a) 16 ani impliniti, pentru categoriile de vehicule AM, A1 si B1; b) 18 ani impliniti, pentru categoriile de vehicule A2, B, BE, C1, C1E si Tr; c) 20 de ani impliniti, dacă persoana are o experienţă de cel puţin 2 ani de conducere a motocicletelor din categoria A2, sau 24 de ani impliniti, pentru motocicletele din categoria A; d) 21 de ani pentru categoriile de vehicule C, CE, D1 si D1E, precum si pentru triciclurile cu motor din categoria A; e) 24 de ani pentru categoriile de vehicule D, DE, Tb si Tv.”