joi. oct. 24th, 2024

200 de kilograme de articole pirotehnice, indisponibilizate de polițiștii dâmbovițeni

La data de 12 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, pe raza municipiului Târgoviște, la un bărbat, de 35 de ani, bănuit că ar fi comercializat către publicul larg articole pirotehnice, destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

În urma descinderii, polițiștii au descoperit 200 de kilograme de articole pirotehnice (baterii de artificii), destinate utilizării de către pirotehnicieni, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

La activități au participat și efective de la Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul de Investigații Criminale și luptători de la Serviciul de Acțiuni Speciale Dâmbovița.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de articolul 37 lit. a și c din Legea nr. 126 din 1995, privind regimul materiilor explozive, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluție legală prin unitatea de parchet competentă.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.