mie. oct. 23rd, 2024

Circulați cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special atunci când partea carosabilă este umedă

La sfârșitul acestei săptămâni, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița sunt prezenți pe principalele drumuri naționale și judeţene, pentru asigurarea fluenţei traficului, combaterea excesului de viteză și prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere.

La activitățile desfășurate sunt folosite autospecialele dotate cu sisteme de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Ținând cont de prognoza meteo, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor din trafic şi să acorde o atenţie sporită pietonilor și bicicliștilor.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile.

Folosiți luminile de avarie când încheiați o coloană care opreşte sau încetineşte brusc.

Nu acceleraţi când un alt autoturism se angajează în depăşirea vehiculului condus de dumneavoastră!

Circulați cu viteză redusă, iar, pentru un plus de siguranţă, măriți distanţa în mers între vehicule. Nu uitați, toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă!

Fiţi atenţi în permanenţă la poliţiştii rutieri şi urmaţi recomandările lor!