mie. oct. 23rd, 2024

COMUNICAT DE PRESĂ

Poliţiştii au întocmit dosare penale şi au aplicat sancţiuni contravenţionale, în urma unor sesizări privind încălcarea legislaţiei electorale

De la deschiderea procesului de votare, ora 07:00, şi până la ora 20:00, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au fost înregistrate 76 de sesizări referitoare la posibile încălcări ale legii.

Într-un număr de 20 de situaţii poliţiştii efectuează verificări în cadrul unor dosare penale, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept reclamate, atât sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni prevăzute de Legea 35/2008, cât şi privind infracţiuni prevăzute de Codul Penal.

Totodată, pentru încălcarea normelor legale, poliţiştii au aplicat 43 de sancţiuni contravenţionale.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa asigură cetăţenii că vor acţiona ferm faţă de orice sesizare de încălcare a legislaţiei şi vor manifesta echidistanţă , indiferent de calitatea celor care încalcă normele legale în vigoare.

Reamintim că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 35/2008, împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la vot sau de a fi ales se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.

CENTRUL JUDEŢEAN DE COMUNICARE