mie. oct. 23rd, 2024

Comunicat de presă

Poliţiştii dâmboviţeni efectuează cercetări în cazul a două sesizări de încălcare a legislaţiei electorale

Poliţiştii au fost sesizaţi de preşedinta Secţiei de votare nr. 345 Româneşti cu privire la faptul că o femeie a încercat să introducă în urne 3 buletine de vot.

La faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare aceasta fiind identificată în persoana numitei I.M., de 28 de ani, din localitatea Româneşti.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 57 alin. 1 din Legea 35/2008, urmând a se propune soluţie legală prin Parchet.

• Totodată, poliţiştii au fost sesizaţi de o formaţiune politică cu privire la faptul că 20 de persoane plasează cetăţenilor din municipiul Moreni bani şi buletine de vot ştampilate în prealabil în patrulaterul corespunzător unei formaţiuni politice.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni s-au deplasat la faţa locului, în urma verificărilor efectuate stabilindu-se că cele sesizate nu se confirmă.

În urma sesizării s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 55, alin. 1 din Legea 35/2008, urmând a se propune soluţie legală prin Parchet.

Potrivit articolului 55 alin. 1 din Legea 35/2008, promisiunea, oferirea sau darea de bani ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum şi primirea acestora de către alegători, în acelaşi scop, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Centrul Judeţean de Comunicare