”Taxa de habitat și serviciul prestat! De ce tace conducerea Consiliului Județean Dâmbovița?
Ce primește cetățeanul care plătește taxa de habitat, bani care ajung la bugetul local/județean, pentru a beneficia de un serviciu public?
Consiliul Județean Dâmbovița prin ADI – Management Integrat al Deșeurilor și Supercom sunt cei care oferă cetățenilor dâmbovițeni acest serviciu. De la 1 septembrie Supercom a preluat și depozitele din Dâmbovița, de la Titu (între timp închis) și Aninoasa.
Evident că acest lucru implică niște costuri pentru ca activitatea să se desfășoare conform legislației. Doar că cetățenii nu au fost informați despre aceste schimbări, deși ar trebui să existe transparență în cheltuirea banilor publici.
Consiliul Județean Dâmbovița trebuie să anunțe public ce prevede contractul cu Supercom pentru operarea depozitelor și să informeze clar asupra costurilor pentru investițiile ce se impun pentru desfășurarea legală a activității. Banii provin de la contribuabili! Și trebuie bine și corect gestionați!
Din taxele colectate CJD trebuie să asigure un serviciu public legal și de calitate! Și să informeze populația transparent asupra modului cum este desfășurată activitatea, de către cine și costurile reale!
Dacă vorbim despre colectare selectivă, trebuie spus că există o lege în vigoare care obligă cetățenii să colecteze selectiv. Din anul 2020, dacă nu se colectează selectiv, Comisia Europeană (UE) aplică amenzi drastice pentru România.Trebuie să colectăm selectiv!
Să ne spună conducerea CJD dacă acum legea este respectată și cum/cât se colectează selectiv. Cât despre reciclare…Am solicitat în repetate rânduri acces la depozitul de la Aninoasa, tocmai pentru a vă informa corect despre acest serviciu. M-am lovit de refuzuri, de la fostul operator la conducerea ADI.
Conducerea CJD preferă secretomania, dar cetățenii au dreptul să știe cum le sunt cheltuiți banii!”, dezvăluie Dragoș Popescu, senator de Dâmbovița, reprezentant al Partidului Reper.