vin. oct. 18th, 2024

Comunicat de presă

Peste 300 de persoane selectate în vederea încadrării

la

Bursa Generală a Locurilor de Muncă

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița, a organizat, ieri, 12 mai, Bursa Generală a Locurilor de Muncă.

Evenimentul s-a desfăşurat în Târgovişte începând cu  ora 10.00  la  Clubul Studenţilor. 

După centralizarea datelor, rezultă că au fost prezenţi  58 de agenţi economici cu o ofertă de 581 de locuri de muncă vacante. 

Dintre acestea menţionăm :

– laminator, specialist achiziții, mecanic utilaj, mașinist pod rulant, buldoexcavatorist, coafeză, operator depozit, gestionar, consultant financiar, mecanic auto, lucrător comercial, ambalator manual, agent securitate, zugrav, electrician întreținere – reparații, sudor, presator metale la rece, operator CNC, controlor calitate, bucatar, rectificator, ospătar, confecționer articole textile, electrician în construcții, maseur, recepționer hotel, îngrijitor spații hoteliere, designer florar, brutar, frezor, șofer, operator mase plastice, inginer construcții civile, asistent farmacist, inginer mecanic, formator, consilier orientare în carieră, economist, consilier juridic, inginer electromecanic și muncitor necalificaţ 

La Bursa Locurilor de Muncă  estimăm că au fost prezente 622 de persoane, din care  317 au fost selectate în vederea încadrării în muncă.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița

Comunicat de presă

Patru deținuți de la Găești, prezenți la Bursa Locurilor de Muncă

Sectorul Reintegrare Socială din cadrul Penitenciarului Găești a răspuns invitației Agenției Județene pentru ocuparea forței de muncă Dambovița de a participa, în data de 12 mai 2023, la ,,Bursa Generală a Locurilor de Muncă”, activitate desfășurată la nivel național.

În județul Dâmbovița evenimentul a fost găzduit de Clubul Studenților din Târgoviște, iar de la Penitenciarul Găești au participat patru persoane private de libertate, clasificate în regim deschis, care se află în ultima parte a traseului execuțional penal și manifestă o atitudine pozitivă în ceea ce privește munca.

În acest context, beneficiarii bursei, respectiv cei patru deținuți au avut posibilitatea să identifice elementele de suport social, care pot oferi asistență necesară facilitării reintegrării sociale, prin ședințele de informare, consiliere și mediere a muncii, oferite de consilieri ai AJOFM Dâmbovița.

Totodată, aceștia au avut ocazia să studieze ofertele puse la dispoziție și, implicit, să identifice eventuale oportunități de angajare după liberare.

Oținerea unui loc de muncă după liberare reprezintă un pas extrem de important în procesul de reintegrare socială. Acest demers poate fi realizat doar împreună cu partenerii instituționali, prin mobilizarea autorităților administrațiilor publice locale, în procesul de reintegrare socială a persoanelor care au fost sancționate penal și responsabilizarea comuntății, în raport cu nevoile de suport și asistență al persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile, obiective asumate împreună în ,,Strategia Națională de Reintegrare Socială a persoanelor private de libertate 2020-2024.”

Prin implicarea în acest gen de activități, Penitenciarul Găești își propune, încă o dată, să promoveze o imagine realistă a sistemului penitenciar și a demersurilor de reintegrare socială, în special, scopul fiind facilitarea reinserției socială a persoanelor care au executat sancțiuni privative de libertate.

Agent principal de poliție penitenciară Mădălina IOSIF

Purtător de cuvânt al Penitenciarului Găești

Comunicat de presă

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița se alătură eforturilor Consiliului Județean Dâmbovița, al Prefecturii Dâmbovița și al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, pentru scăderea incidenței șomajului în județul Dâmbovița. În acest sens, inspectorul șef, Marius Lixandru, a fost prezent, astăzi, la Clubul Studenților, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă.

Cel mai important eveniment public de recrutare din județ și-a propus să reunească angajatorii, în vederea prezentării ofertei locurilor de muncă vacante precum și a condițiilor de acces, cu persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, în scopul includerii pe piața muncii a persoanelor neocupate, dar și a oferirii de servicii de reconversie profesională. 

Bursa organizată de autoritățile dâmbovițene s-a bucurat de o prezență numeroasă, astfel că inspectorul șef al ITM Dâmbovița a avut prilejul de a purta discuții cu potențialii viitori salariați privind drepturile, dar și obligațiile pe care aceștia le au și aspectele la care trebuie să fie atenți, în momentul în care încep să lucreze la un nou loc de muncă. Principalul aspect la care aceștia trebuie să aibă grijă este semnarea unui contract de muncă, înaintea începerii propriu-zise a activității, și includerea în clauzele acestuia a tuturor aspectelor materiale sau de program negociate cu angajatorul. Doar astfel, ITM Dâmbovița poate proteja drepturile unui angajat, când el prestează activitate legal și are toate condițiile de muncă trecute în contractul individual de muncă.

De asemenea, Marius Lixandru le-a reamintit și angajatorilor prezenți la eveniment care le sunt obligațiile, atât din punctul de vedere al relațiilor de muncă, dar și al sănătății și securității în muncă. Completarea corectă și completă a REVISAL-ului și transmiterea acestuia în termen către ITM Dâmbovița este de asemenea un aspect important, care ajută instituția să monitorizeze situația pieței muncii din județ.

Pentru Inspectoratul de Muncă Dâmbovița reducerea șomajului reprezintă o prioritate, iar eforturile conjugate ale instituțiilor dâmbovițene în acest sens au ca rezultat direct creșterea constantă a numărului contractelor de muncă active, acesta ridicându-se astăzi la aproape 94 500.