mie. oct. 23rd, 2024

La data de 10 decembriea.c., polițiștii de la rutieră au depistat, pe DN 7, în orașul Titu, un bărbat, de 60 de ani, în timp ce conducea un autovehicul fiind sub influenta băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie cu valoarea de 0,15 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Totodată, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au surprins un bărbat, de 52 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 721, în localitatea Perșinari, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, bărbatul prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0.06 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, un alt bărbat a fost surprins de polițiști în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 702 E, în localitatea Arsuri, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Acesta, în urma testării cu aparatul etilotest, a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 0.25 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cei trei conducători auto au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 1305 lei, iar față de aceștia a fost dispusă măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

La data de 10 decembrie a.c. , în jurul orei 23:20, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit în trafic, pe Calea Domnească din Târgoviște, un autoturism condus de un bărbat de 47 ani. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost supus testării cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0,86 mg/l alcool pur in aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat ca șoferul avea suspendată și exercitarea dreptului de a conduce autovehicule. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Totodată, la data de 11 decembrie a.c., în jurul orei 03:20, polițiștii Biroului Rutier au depistat un tânăr, de 20 ani, în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului Târgoviște, deși avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

sursa – IPJ Dâmboviţa