Trei persoane au fost rănite în urma unor accidente rutiere uşoare! Cauza? Neatenţia conducătorilor auto!
În jurul orelor 11:30, pe strada „Petru Cercel” din municipiul Târgovişte, I.D., de 22 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, nu a păstrat o distanţă corespunzătoare în mers faţă de autoturismul care circula în faţa sa, condus de T.A., de 56 de ani, din municipiul Bucureşti, intrând în coliziune cu acesta.
Din accident a rezultat rănirea uşoară a numitelor D.E., de 73 de ani şi N.C., de 63 de ani, ambele pasagere în autoturismul condus de T.A, care au fost transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Totodată, în jurul orelor 14:00, la intersecţia străzilor Moldovei cu Transilvania, numitul O.C., de 38 de ani, în timp ce conducea un autoturism, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului condus de Z.M., de 22 de ani, intrând în coliziune cu acesta.
Din accident a rezultat rănirea numitei Z.M., care a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.
În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propusă soluție legală prin parchet.
Pentru a nu deveni victime ale evenimentelor rutiere, poliţia dâmboviţeană vă recomandă!
– Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic! – Atenţie sporită la efectuarea depăşirilor, nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!
– Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă! – Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule! – Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident; – Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice; – Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.
– Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele! – Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!
CUM TREBUIE PROCEDAT ÎN CAZUL UNUI ACCIDENT DE CIRCULAŢIE DIN CARE A REZULTAT DECESUL SAU VĂTĂMAREA CORPORALĂ A UNEI PERSOANE ?
Şoferul implicat într-un accident din care a rezultat decesul sau rănirea unei persoane trebuie să anunţe imediat producerea accidentului la numărul unic de urgenţă 112 şi să aştepte sosirea echipajului de poliţie şi a ambulanţei.
ATENŢIE :
Părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei ori a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, precum şi modificarea sau ştergerea urmelor accidentului de către conducătorul oricărui vehicul angajat într-un astfel de accident de circulaţie constituie infracţiune şi se pedepseşte conform prevederilor legale (art.81 din O.U.G. nr. 195/2002) cu închisoare de la 2 la 7 ani.