În atenția iubitorilor de pescuit: prohibiție în perioada 9 aprilie – 7 iunie a.c.
În Monitorul Oficial nr. 295 din 25 martie 2022 a fost publicat Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și al Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor nr 57/675 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2022.
Astfel, prin Ordinul menționat anterior, se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie—7 iunie inclusiv.
Conform prevederilor OUG 23/2005 privind pescuitul și acvacultura instituțiile competente să efectueze acte de constatare pentru faptele ce constituie infracțiuni pe lângă organele de urmărire penală sunt persoanele cu drept de inspecție și control din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, Gărzii Naționale de Mediu, Administrației Rezervației Biosferei «Delta Dunării», precum și ofițeri și subofițeri din cadrul Jandarmeriei Române.
Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor prevăzute de OUG 23/2005 privind pescuitul și acvacultura se face de către persoanele cu drept de inspecție și control din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, Gărzii Naționale de Mediu, Administrației Rezervației Biosferei «Delta Dunării», de către ofițerii și agenții din cadrul Poliției Române și Poliției de Frontieră Române, ofițerii și subofițerii din cadrul Jandarmeriei Române, precum și de către personalul silvic din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.
Jandarmii dâmbovițeni vor desfășura acțiuni de prevenire și combatere a faptelor pe linie de pescuit în perioada de prohibiție.
Informare, Relații Publice şi cu Publicul