mie. dec. 25th, 2024

Tot ceea ce stim pana acum despre martipan este faptul ca acesta ajuta la definirea celor mai interesante figurine pe care le vedem pe torturi fie la aniversari, fie la diverse evenimente de sarbatoare.

Astfel, daca va intrebati de unde isi achizitioneaza marile cofetarii martipan pentru tort, aflati ca marea lor majoritate o fac apeland la Anyta Cooking. Acest site se adreseaza nu doar cofetarilor cu experienta, ci si amatorilor sau, mai bine spus, pasionatilor de bucatarie, cei care se simt minunat atunci cand sunt pusi in situatia de a-i suprinde pe cei dragi cu deserturi delicioase, facute in casa. Pasta martipan vine in sprijinul cofetarilor pentru ca ajuta foarte mult la decorarea prajiturilor si la definirea celor mai fine ornamente.

De exemplu, pe site-ul nostru gasiti pachet de culori pentru martipan, ce include 5 culori diferite de martipan colorat. Acestea sunt ideale pentru acoperit si decorat briose, biscuiti si torturi. Este usor de lucrat si intins, are o textura fina si se intareste dupa ce este lucrat. Daca vreti sa obtineti o culoare mai pala, este suficient sa amestecati aceste culori cu o bucata de martipan de culoare neutra. De asemenea, puteti amesteca culorile intre ele. Setul contine urmatoarele culori: rosu, verde, negru, albastru acvatic si galben.

Pentru a acoperi un tort rotund cu diametrul de 24-26 cm sau un tort patrat de 20 cm, complet, este nevoie de aproximativ 500 gr martipan. Inainte de folosire, framantati bine si intindeti pe un strat subttire de zahar pudra.
Ingrediente: zahar, migdale 20%, sirop de zahar, stabilizator E420, agent de ingrosare E466, umidificator: invertase, acid: E330, aroma naturala de migdale, colorant E102, E129, E133, E153, E160a. E102, E129: pot avea efecte negative asupra atentiei si activitatii copiilor. Pentru alergeni consultati ingredientele scrise ingrosat. Poate contine urme de oua si soia. Produs Halal, Kosher D si fara gluten (NL-090-114).

De asemenea, tot pe site-ul anytacooking gasiti si margarete din martipan. Astfel, puteti sa va decorati cupcakes-ul sau prajiturile cu aceste margarete vesele de la FunCakes. Marzipan margaretele sunt, de asemenea, minunate pentru decorarea unui tort. Acestea contin: zahar, migdale (26%), sirop de glucoza, stabilizator: E422, E420, E336, culoare: sofran, E120, pulbere alba de ou, ingrosator: E414, aromatizant natural (vanilie). Pentru alergeni, consultati ingredientele cu caractere aldine. Acest produs este certificat fara gluten (NL-090-170). A se pastra intr-un loc rece si uscat (12-20 ° C), ferit de lumina soarelui si mirosuri straine. Dimensiune: aprox. 3 cm. Continut: 12 bucati.

Asadar, mai jos, va propunem o reteta delcioasa de prajitura cu martipan.

Iata de ce aveti nevoie: o cana sirop de zahar caramelizat, o cana faina ( vericam consistenta), un ou, 2 linguri unt, 3 linguri zahar pudra, o jumatate de pachet martipan taiat cubulete, pentru sosul de ciocolata: o jumatate de ciocolata amaruie plus o lingurita unt.

Mod de preparare: Siropul de zahar caramelizat : se caramelizeaza zaharul intr-o cratita cu fund dublu. Cand capata culoarea chihlimbarului se adauga apa ( pret de 150- 200 ml- o cana), se stinge focul si se lasa la topit si racit.

Dupa ce s-a racit, in aceasta compozitie se adauga faina si se amesteca bine pana la omogenizare, oul intreg care este incorporat bine si untul semitopit. Se mai pun 3 linguri zahar pudra si cuburile de martipan si se amesteca bine. Se unge o tava ( eu am folosit un vas de yena mai mic) cu unt din belsug si se toarna compozitia. Se da la foc pentru 40 minute.
Sosul de ciocolata: se pune intr-o cratita untul cu ciocolata si se lasa la topit. Cand este gata se pune peste prajitura scoasa din cuptor.