lun. dec. 23rd, 2024

Webp.net-resizeimage-253Siguranța cetățenilor, prioritatea polițiștilor din Dâmbovița

În perioada 21-22 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au desfășurat acțiuni pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, combaterea unor fapte antisociale și verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Pe parcursul weekend-ului, polițiștii au intervenit la 52 de evenimente, dintre care 38 au fost solicitate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, și au constat 37 de infracțiuni, dintre care 15 contra persoanei și 8 contra patrimoniului.

De asemenea, au fost organizate 80 de acțiuni punctuale pentru prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2, în cadrul cărora au fost legitimate 6.034 de persoane, au fost verificate 486 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 66 de operatori autorizați/transportatori de persoane.

Pe linie de circulație rutieră, polițiștii au verificat 594 de mijloace de transport de persoane, dintre care 207 au fost autovehicule de transport public în comun.

Totodată, în cadrul activităților desfășurate, polițiștii au reținut 37 de permise de conducere și 12 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în cele două zile, pentru neportul măștii de protecție, au fost aplicate 486 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 39.500.

Acțiunile sunt desfășurate în colaborare cu celelalte instituții cu atribuții în menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

De asemenea, reamintim că, în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare, în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 23.00 – 05.00, cu următoarele excepții motivate de:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, iar pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.