Având în vedere prevederile Hotărârii nr. 24 din 14.05.2020 privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel național și a măsurilor de prevenire și control al infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2, cât și prevederile O.U.G nr. 70 din 14.05.2020, vă comunicăm că activitatea ce implică relația cu publicul, la nivelul Serviciului Rutier, se va desfășura astfel:
– Petițiile vor fi depuse, în principal, prin orice mijloace ce asigură transmiterea textului și confirmarea primirii acestora, respectiv: servicii poștale/servicii de curierat rapid/fax/e-mail.
– Cererile privind avizele pe linie de sistematizare se vor depune, în principal, prin orice mijloace ce asigură transmiterea textului și confirmarea primirii acestora, respectiv: servicii poștale/servicii de curierat rapid/fax/e-mail.
– Cererile privind istoricul sancțiunilor la regimul circulației pe drumurile publice se vor depune, în principal, prin orice mijloace ce asigură transmiterea textului și confirmarea primirii acestora, respectiv: servicii poștale/servicii de curierat rapid/fax/e-mail, urmând ca documentul privind istoricul abaterilor să fie înmânat la sediul Serviciului Rutier.
– Referitor la dovezilor înlocuitoare ale permiselor de conducere – eliberate cu drept de circulație: se menține numai valabilitatea acelora emise în temeiul art. 111 alin. (1) lit. b) sau alin. (4) din O.U.G. 195/2002, pe toată perioada stării de urgență, precum și pentru o perioadă de 45 de zile de la încetarea acestei stări. Pentru aceleași perioade se menține și valabilitate prelungirii dreptului de circulație dispusă de procuror sau de instanța de judecată potrivit art. 111 alin. (6) din O.U.G. 195/2002.
– Referitor la dovezile înlocuitoare ale permiselor de conducere – eliberate fără drept de circulație: pentru prelungirea valabilității acestor documente, va trebui să vă adresați parchetului sau instanței competente, în conformitate cu prevederile art. 111 alin. (6) din O.U.G. 195/2002.
– Pentru validarea permiselor de conducere pentru care perioada de suspendare a expirat, veți formula o cerere scrisă pe care o veți transmite, in principal, prin servicii poștale/servicii de curierat rapid/fax/e-mail, această opțiune fiind valabilă doar în cazul în care suspendarea exercitării dreptului de a conduce expiră în perioada stării de urgență/alerta.
– În situația depunerii plângerii contravenționale, veți transmite dovada înregistrării acesteia, urmând ca permisul de conducere sa va fie restituit la sediul Serviciului Rutier Dâmbovița.
– În situația reținerii certificatului de înmatriculare al vehiculului si a plăcuțelor cu număr de înmatriculare, veți transmite dovada încetării motivului pentru care documentul a fost reținut, urmând ca documentul să va fie restituit la sediul Serviciului Rutier.
– Cererile privind ordonanțele prin care s-a dispus clasarea/renunțarea la urmărirea penală, respectiv sentințele penale prin care s-a dispus amânarea/renunțarea la aplicarea pedepsei, se vor înainta având anexate următoarele: copia documentului de identitate și a dovezii înlocuitoare, precum și ordonanța/hotărârea judecătorească, în original.
– Cererile privind alte hotărâri judecătorești pronunțate în dosarele penale sau civile se vor înainta având anexate următoarele: copia documentului de identitate și a dovezi înlocuitoare, precum și hotărârea judecătorească, în original.
– Pentru solicitările privind comunicarea identității persoanei care a condus autovehiculul pe drumurile publice, răspunsul poate fi transmis, in principal, prin orice mijloace ce asigura transmiterea textului și confirmarea primirii acestuia, respectiv: servicii poștale/servicii de curierat rapid/fax sau e-mail.
În cazul în care nu dețineți mijloace de expediere a cererilor, conform modalităților menționate mai sus, în momentul prezentării la sediul Serviciului Rutier veți primi sprijin din partea personalului pentru completarea formularelor.
Referitor la susținerea testării pentru verificarea cunoașterii regulilor de circulație, activitatea se va desfășura conform următorului program:
– în zilele de luni, marți și miercuri, între orele 09:00-16:00 (ultima testare începând la ora 15:00);
– în ziua de joi, între orele 09:00-18:00 (ultima testare începând la ora 17:00);
– în ziua de vineri, între orele 09:00-14:00 (ultima testare începând la ora 13:00);
Înscrierea se va face la sediul Serviciului Rutier, cu 30 de minute înainte de începerea testării.
Pentru respectarea prevederilor pct. 3 lit. a din Anexa la Hotărârea nr. 24 din 14.05.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind aprobarea instituirii stării de urgență la nivel național și a măsurilor de prevenire și control a infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2, vor fi constituite serii de câte 10 persoane. Timpul alocat pentru examinarea fiecărei serii este de o oră, iar ultima serie va începe testarea cu o oră înainte de terminarea programului de lucru din ziua respectivă.
Pentru respectarea prevederilor pct. 3 lit. b din Anexa la Hotărârea nr. 24 din 14.05.2020 privind aprobarea instituirii stării de urgență la nivel național și a măsurilor de prevenire și control a infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2, în momentul înscrierii pentru susținerea testării, va fi măsurată temperatura corporala a persoanei, iar accesul nu va fi permis dacă temperatura depășește 37,3°C.
Vă reamintim că pe site-ul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița sunt postate formulare ale diferitelor cereri pe care le puteți adresa instituției noastre.
Toate cererile transmise vor fi însoțite obligatoriu de o copie a documentului de identitate și un număr de telefon pentru a putea fi contactat/ă.
Vă adresam rugămintea de a conștientiza importanța măsurilor adoptate în contextul situației epidemiologice din România pentru limitarea riscului de răspândire a infecției cu COVID-19 și, în conformitate cu prevederile pct. 1 din Hotărârea C.N.S.U. nr. 24/14.05.2020, veți lua măsuri de protecție individuală prin folosirea măștilor care să acopere gura și nasul.
Nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor constituie contravenție conform prevederilor art. 66 alin. (1) lit. a din Legea nr. 55/15.05.2020, sancțiunea contravențională fiind cuprinsă între 500 și 2500 de lei.
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate în soluționarea cererilor dumneavoastră.
Nu în ultimul rând, vă mulțumim pentru sprijin și înțelegere.
Contact:
*e-mail: oug41.2016.sr@db.politiaromana.ro
*fax: 0245/207.333
* Whats App și apeluri voce 0754/201.867