6 mai 2024

92 de dosare penale pentru neregulile cu lemne

lemneAcţiuni ale poliţiştilor dâmbovițeni pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice

În perioada ianuarie – aprilie a.c., poliţiştii structurilor de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, în colaborare cu celelalte instituții cu atribuții în domeniul silviculturii, au acționat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul operaţiunilor cu material lemnos.

Astfel, au fost organizate 147 de acțiuni, în cadrul cărora au fost efectuate 159 de controale (7 în fondul forestier, două pe linia verificării provenienței, transportului, depozitării și valorificării lemnului și 123 în domeniul transportului de material lemnos).

De asemenea, au fost verificate 21 de piețe, târguri și oboare, 5 exploatări forestiere, 5 instalații de debitat lemnul, 5 depozite și 445 de vehicule.

În urma neregulilor descoperite, polițiștii au întocmit 92 de dosare penale, fiind cercetate 44 de persoane. Două dintre acestea au fost arestate preventiv, iar împotriva alteia a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Totodată, au fost aplicate 270 de sancțiuni contravenționale la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare de 388.000 de lei.

 

Ca măsură complementară, au fost confiscați 90,16 mc de lemn și au fost indisponibilizate 12 ferăstraie mecanice, 8 topoare, un autovehicul și 7 atelaje hipo.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial