2 mai 2024
850 de forţe de ordine asigură liniştea Referendumului în Dâmboviţa!

850 de forţe de ordine asigură liniştea Referendumului în Dâmboviţa!

Pentru buna desfăşurare a referendumului din data de 29 iulie 2012, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa va lua măsurile necesare atât pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, cât şi pentru asigurarea pazei la secţiile de votare.

De asemenea, lucrătorii structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor din judeţul Dâmboviţa asigură, conform competenţelor atât paza secţiilor de votare, cât şi măsurile specifice de protecţie pe timpul transportului şi depozitării buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării.

Astfel, peste 850 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor sunt angrenaţi în misiuni pe timpul desfăşurării referendumului, pe raza judeţului Dâmboviţa, atât pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, cât şi pentru combaterea turismului electoral, în acest sens fiind instituite la nivelul judeţului 19 microfiltre formate din lucrători de poliţie rutieră, de investigare a fraudelor şi ordine publică. Dintre aceştia, aproximativ 400 sunt poliţişti, 250 jandarmi, 200 lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi 25 de la alte structuri.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa asigură populaţia că va acţiona ferm faţă de orice încălcare a legii şi va manifesta echidistanţă, indiferent de calitatea celor care încalcă normele legale în vigoare. De asemenea, recomandă tuturor cetăţenilor să respecte legea şi să anunţe la numărul unic de urgenţă 112 orice faptă care încalcă reglementările legale.

Campania „Votează legal! Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”, continuă!

Acţiunile sunt desfăşurate atât în mediul urban cât şi în sate şi comune din judeţ, tocmai pentru ca cetăţenii să fie informaţi cu privire la pedepsele prevăzute de lege în cazul votului ilegal şi a mitei electorale, la sediul fiecărei secţii de votare fiind postate afişe ale campaniei.

Legea 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, prevede pentru comiterea faptelor de natură penală pedepse cu închisoarea cuprinse între 6 luni şi 5 ani.

Actul normativ prevede la art. 54 următoarele: „promisiunea, oferirea sau darea de bani ori de alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze sau să nu voteze în cadrul referendumului se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani”.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial