28 martie 2024

7 patroni din Dâmboviţa, cercetaţi pentru muncă la negru

www.mariusbuga.ro_images_itmCOMUNICAT DE PRESĂ

ACTIVITATE APRILIE 2016

-În cursul lunii aprilie 2016, I.T.M. Dâmboviţa a efectuat 96 de controale în domeniul relaţiilor de muncă, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 102.000 de lei.

În urma acestor acţiuni au fost sancţionaţi 19 angajatori pentru următoarele neconformități: lipsa evidenței orelor de muncă prestate de fiecare salariat, lipsa evidențierii muncii suplimentare.

Munca la negru a fost identificată la 7 angajatori care foloseau 41 de persoane fără forme legale de angajare. Cuantumul amenzilor s-a ridicat la valoarea de 90000 de lei, ceea ce reprezintă 88% din totalul amenzilor aplicate în domeniul relațiilor de muncă iar un angajator din domeniul confecțiilor a fost trimis către organele de cercetare penală întrucât 9 persoane lucrau fără forme legale de angajare.

În cursul lunii aprilie 2016 a fost organizată Campania de control privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor. Au fost controlați 20 de angajatori, la care s-au constatat următoarele : 4 angajatori practicau munca nedeclarată, 19 persoane identificate muncind fără forme legale, amenzi contravenționale aplicate pentru munca la negru în valoare de 50.000 de lei, 2 angajatori propuși pentru cercetare penală pentru primirea la muncă a mai mult de 5 persoane fără întocmirea contractelor individuale de muncă. Pe lângă munca la negru au fost constatate deficiențe legate de lipsa evidenței timpului de lucru, neacordarea repausului săptămânal.

-Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă s-a concretizat în 74 de acţiuni de control, în urma cărora au fost constatate 148 de neconformităţi pentru care au fost dispuse măsuri de remediere. 76 de angajatori au fost sancționați cu 141 de avertismente şi amenzi contravenţionale în valoare de 26.000 de lei.

Inspector şef:

Nicolae Popa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial