mar. oct. 8th, 2024

COMUNICAT DE PRESĂ

„Din Grijă Pentru Tine”, Târgoviște

În perioada 6 – 7 octombrie 2024 se va desfășura în Municipiul Târgoviște campania de prevenție și educație „Din Grijă Pentru Tine”, un maraton de voluntariat organizat sub forma unui centru de servicii medicale gratuite în ambulatoriu, amenajat la Sala Polivalentă din Târgoviște, cu aproximativ 20 de cabinete pentru consultații și investigații gratuite.
În cadrul campaniei, locuitorii din oraș și împrejurimi beneficiază de consultații gratuite pentru specialitățile: ecografie abdominală, ecografie Doppler, neurologie, pneumologie, reumatologie, dermatologie, stomatologie, kinetoterapie, oftalmologie, EKG, ORL, diabet, medicină internă, psihologie și altele.
Proiectul se va derula pe parcursul celor două zile, având o capacitate de apoximativ 1.000 de consultații și investigații gratuite, de care vor beneficia un număr minim estimat de 400 de pacienți. Consultațiile sunt oferite de peste 20 de medici voluntari, iar numărul total de voluntari implicați în organizarea și desfășurarea evenimentului este mai mare de 50.
„Din Grijă Pentru Tine” face parte din campania de anvergură „Împreună pentru oameni”, inițiată de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România, având ca scop oferirea de servicii gratuite în domeniile medical, educațional și social. Anterior, campania s-a derulat în mai multe orașe mari din țară, iar suplimentar, proiecte de acest gen au fost organizate la o scară restrânsă pe întreg teritoriul țării.
La Târgoviște, campania „Împreună Pentru Oameni” a fost organizată de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România în parteneriat cu:
Consiliul Județean Dâmbovița, Primăria Municipiului Târgoviște,
Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor din România (ADRA),
Centrul de Sănătate Premed,
Librăria Sola Scriptura din Târgoviște,
Romsound, BelDent,
Școala Primară Adventistă din Târgoviște.