26 aprilie 2024
500 de kilograme de artificii şi pocnitori, confiscate din locuinţa unui târgoviştean

500 de kilograme de artificii şi pocnitori, confiscate din locuinţa unui târgoviştean

perch500 de kilograme de articole pirotehnice, indisponibilizate de polițiștii dâmbovițeni

În dimineața zilei de 15 decembrie 2020, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat o percheziție domiciliară, pe raza municipiului Târgoviște, la locuința unei persoane bănuite că ar fi comercializat către publicul larg articole pirotehnice, destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

În urma descinderii, polițiștii au descoperit un număr de 30 719 articole pirotehnice (500 de kilograme), de diferite categorii și tipuri, destinate utilizării de către pirotehnicieni, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Activitatea a beneficiat de sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița, polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și criminaliștilor.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de articolul 37 lit. a și c din Legea nr. 126 din 1995, privind regimul materiilor explozive, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluție legală prin unitatea de parchet competentă.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial