19 aprilie 2024
4662 de elevi din Dâmboviţa susţin, astăzi, simularea evaluării naţionale la limba română

4662 de elevi din Dâmboviţa susţin, astăzi, simularea evaluării naţionale la limba română

evaluare_nationalaSimularea Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a

Conform Ordinului Ministerului Educației Naționale nr. 3109/29.01.2018, începând de astăzi, 5 martie 2018 va avea loc simularea evaluarii naționale pentru elevii clasei a VIII-a.

Cele două probe se vor desfășura astăzi 5 martie limba și literatura română și mâine 6 martie 2018 matematică.

La acest moment sunt asteptați să susțină simularea celor doua probe 4662 elevi înscriși în clasa a VIII-a, în unitățile de învatamant din județul Dâmbovița.

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Simularea Evaluarii naționale se va face în conditii reale de examen, în vederea pregătirii tuturor detaliilor pentru desfășurarea corecăa a examenului propriu-zis din luna iunie a anului curent.

La finalul săptămânii încheiate au avut loc simulări tehnice organizate de minister cu inspectoratul scolar si cu persoanele de contact de unitățile de învaățământ și au fost instruiți membrii comisiilor de organizare a simulării din unitățile școlare.

Pentru simularea evaluarii naționale au fost organizate la nivel județean, 132 de centre în unitățile școlare care dețin cel puțin o clasa a VIII-a.

Totodata, elevii se vor obisnui cu atmosfera de examen, vor parcurge toti pașii corespunzîtori unui astfel de examen, acest lucru îi va pregăti pe viitorii absolvenți de gimnaziu pentru examenul care va avea loc în luna iunie 2016.

În urma desfășurării acestor simulari se vor realiza rapoarte ale unităților de învățământ care vor cuprinde și planuri de acțiune cu măsuri de remediere a situației acolo unde acestea se impun. Pe baza acestor rapoarte ISJ Dâmbovița va elabora un raport care analizeaza rezultatele simularilor în care va fi cuprins și un plan de monitorizare, control și remediere acolo unde rezultatele nu sunt mulțumitoare.

ISJ Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial