12 mai 2024
311 dâmboviţeni au încasat-o de la poliţişti!

311 dâmboviţeni au încasat-o de la poliţişti!

311 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii rutieri dâmboviţeni în urma unei acţiuni pe linia combaterii încălcării regimului legal de viteză, dar a nerespectării normelor rutiere de către conducătorii de mopede.

Poliţiştii rutieri dâmboviţeni au organizat şi executat o acţiune pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere pe fondul nerespectării regimului legal de viteză şi a legislaţiei privind circulaţia mopedelor.

Astfel, poliţiştii au oprit în trafic pentru control 180 de autovehicule, aplicând 311 sancţiuni contravenţionale, din totatul acestora 77 fiind aplicate unor conducători auto care nu au respectat regimul legal de viteză, iar 69 unor conducători de mopede.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 43540 lei. Totodată, poliţiştii au reţinut 3 permise de conducere şi au retras 2 certificate de înmatriculare.

Exemple:

Poliţiştii rutieri l-au depistat pe numitul I.I., de 57 de ani, din Titu, în timp ce conducea pe DN 7, un autoturism, având o concentraţie alcolică de 0,48mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pe numele său fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. ( art. 87 alin. 1 din OUG 195/2002, republicată).

• Totodată, în urma acţiunii organizate au fost depistaţi numiţii A.I., de 32 de ani, din municipiul Târgovişte şi respectiv J.I., de 19 ani, din comuna Gura Şuţii, în timp ce conduceau pe drumurile publice un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Pe numele lor poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis ( art. 86 alin. 1 din OUG 195/2002, republicată.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial