2 mai 2024
300 de polițiști au fost scoși în stradă, în weekend, pe drumurile din Dâmbovița. S-au dat peste 600 de amenzi și au fost reținute 29 de permise de conducere

300 de polițiști au fost scoși în stradă, în weekend, pe drumurile din Dâmbovița. S-au dat peste 600 de amenzi și au fost reținute 29 de permise de conducere

Rezultatele acțiunilor desfășurate de polițiști

300 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost la datorie și au acționat pentru creșterea gradului de siguranță în segmentul stradal, descurajarea și sancționarea comportamentelor de tip violent sau antisocial, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea consumului de alcool și substanțe interzise.

În cele două zile, pe raza județului Dâmbovița, au fost instituite 38 de filtre, fiind legitimate 880 de persoane și oprite pentru control 613 autovehicule.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 620 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 137.000 de lei.

Din totalul sancțiunilor, 147 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar 466 pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind regulile de circulație pe drumurile publice.

Pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice din județ și prevenirea accidentelor de circulație, peste 300 de șoferi au fost testați pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive. 

De asemenea, în această perioadă, poliţiştii au retras 9 certificate de înmatriculare și au reținut 29 de permise de conducere, dintre care unul pentru consumul de alcool, unul pentru consumul de substanțe psihoactive și 13 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial