20 aprilie 2024

280 de polițiști, mobilizați pentru manifestările de Sf.Maria

 politie-scandal-barÎn perioada 15-17 august a.c., Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa va întreprinde toate măsurile necesare, astfel încât Sărbătoarea „Adormirea Maicii Domnului ”  să se desfăşoare în linişte şi fără evenimente deosebite.

 

Colectivul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa va întreprinde o serie de măsuri pentru asigurarea  unui climat de ordine şi siguranţă publică, în perioada manifestărilor ocazionate de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”.

 

Aceste măsuri se vor desfăşura atât în perioada premergătoare, cât şi pe durata Sărbătorii „Sfintei Mării”, ocazie cu care pe raza întregului judeţului vor acţiona zilnic, circa 280 de poliţişti, fiind angrenate efective de ordine publică, poliţie rutieră, investigarea fraudelor şi investigaţii criminale, precum şi structuri specializate în domeniul armelor, explozivilor şi substanţelor periculoase .

 

Poliţiştii angrenaţi în dispozitivele constituite vor întreprinde măsuri specifice pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură contravenţională sau penală, dar şi pentru anticiparea eventualelor riscuri ce pot afecta climatul social în zona lăcaşurilor de cult, a locurilor aglomerate,unde au loc manifestări religioase şi cultural – artistice în aer liber (Târgovişte, Corneşti, Potlogi, Sălcioara) cu participarea unui public numeros.

 

Poliţia dâmboviţeană precizează faptul că  această sărbătoare constituie un prilej de pelerinaj la biserică pentru credincioşi, însă, atenţionează că, pentru alte persoane, mulţimea adunată pentru reculegere nu reprezintă altceva decât o sursă de îmbogăţire rapidă, fără riscuri prea mari.

 

 

 

 

 

Prin urmare,  pentru a preveni eventualele furturi, poliţiştii recomandă cetăţenilor să nu aibă asupra lor sume mari de bani, să manifeste atenţie asupra modului de păstrare şi folosire a bunurilor şi valorilor, în asigurarea autovehiculelor parcate în zone autorizate şi prin grija pentru copii, care se pot rătăci cu uşurinţă în mulţime.

 

În ceea ce priveşte circulaţia pe drumurile publice, poliţiştii rutieri vor avea o prezenţă  stradală activă îndeosebi în zonele unde se aşteaptă un aflux important de persoane şi autovehicule, acţionând în vederea fluidizării traficului rutier.

 

De altfel, prin prezenţa poliţiştilor în stradă în număr cât mai mare se doreşte descurajarea săvârşirii de infracţiuni şi astfel neaglomerarea serviciului de urgenţă prin reducerea numărului de apeluri la 112, poliţiştii fiind sprijiniţi în misiunile întreprinse de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi jandarmi.

 

Totodată, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor vor desfăşura acţiuni de control în târgurile organizate în judeţ.

 

Stimaţi cetăţeni,

 

Poliţia dâmboviţeană atrage atenţia cu privire la necesitatea adoptării unui comportament responsabil pe durata acestei minivacanţe pentru a petrece în linişte şi fără evenimente negative.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial