29 martie 2024

28 de patroni din Dâmboviţa, amendaţi pentru că nu plăteau salariul minim garantat!

baniCOMUNICAT DE PRESĂ

ACTIVITATE IUNIE 2016

-În cursul lunii iunie 2016, I.T.M. Dâmboviţa a efectuat 96 de controale în domeniul relaţiilor de muncă, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 114.000 de lei iar 28 de angajatori au fost sancționați pentru: negarantarea în plată a salariului minim brut pe țară, nerespectarea termenelor de înregistrare a Registrului de evidență a salariaților, munca nedeclarată și nerespectarea măsurilor dispuse în urma controalelor anterioare.

Munca la negru a fost identificată la 7 angajatori pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 30000 de lei. Un angajator a fost trimis către organele de cercetare penală întrucât 8 persoane lucrau fără forme legale de angajare. Pe lângă sancțiunile aplicate, angajatorilor li s-au dispus măsuri de încheiere a contractelor individuale de muncă pentru persoanele depistate și înregistrarea acestora în Registrul de evidență a salariaților.

În luna iunie 2016 s-a desfășurat campania privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată, verificarea respectării timpilor de muncă și de odihnă și a normelor de securitate și sănătate în muncă în unitățile cu activități sportive.

Au fost controlați 7 angajatori, s-au dispus 22 de măsuri și s-au aplicat 3 sancțiuni contravenționale. Neconformitățile au constat în: dosare personale incomplete, contracte de muncă completate necorespunzător, lipsa evidenței timpului de lucru, lipsa fișei de aptitudini la angajare. Pentru toate acestea s-au dispus măsuri de remediere.

-Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă s-a concretizat în 86 de acţiuni de control, în urma cărora au fost constatate 130 de neconformităţi pentru care au fost dispuse măsuri de remediere. 65 de angajatori au fost sancționați cu 116 avertismente şi amenzi contravenţionale în valoare de 30.000 de lei.

În perioada lunii iunie 2016 a fost finalizată prima etapă din acțiunea de verificare a modului în care sunt respectate cerinţele minime pentru îmbunătăţirea securităţii şi protecţia sănătăţii lucrătorilor care pot fi expuşi unui potenţial risc datorat atmosferelor explozive în exploatările miniere, silozurile de cereale şi fabricile de nutreţuri combinate, de fabricare a bauturilor alcoolice, a mobilei şi unităţile de distribuţie a combustibililor solizi, lichizi şi a produselor derivate. Au fost verificați 4 angajatori și s-au aplicat 7 sancțiuni contravenționale. Cele mai multe neconformități au fost legate de : nepurtarea echipamentului individual de protecţie și de lipsa semnalizării de securitate si sanatate in muncă.

 

Inspector şef

Nicolae Popa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial