19 aprilie 2024

27 de patroni din Dâmboviţa, sancţionaţi de inspectorii ITM!

varf4COMUNICAT DE PRESĂ
ACTIVITATE MAI 2018

Acțiunile întreprinse de I.T.M. Dâmbovița se desfășoară în concordanță cu Programul de Guvernare pentru anii 2017 – 2020, acțiuni prin care se urmărește verificarea respectării legislației muncii în domeniile relațiilor de muncă, respectiv securității şi sănătății în muncă.
În luna mai 2018, în domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 132 controale în urma cărora 27 angajatori au fost sancționați cu avertismente și amenzi în valoare de 157.000 de lei pentru următoarele neconformități: munca nedeclarată, negarantarea în plată a salariului minim brut pe țară, nerespectarea termenelor de înregistrare a Registrului de evidență a salariaților (Revisal), lipsa evidenței orelor de muncă prestate de salariați.
Munca nedeclarată a fost depistată la 21 de angajatori, astfel: 12 persoane au fost identificate muncind fără încheierea contractelor individuale de muncă, 11 persoane nu aveau înregistrate contractele de muncă în Registrul de evidență a salariaților (Revisal) în termenul legal. În aceste cazuri, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 140.000 de lei. În luna mai munca nedeclarată a fost întâlnită în următoarele domenii de activitate: construcții, servicii de taximetrie, întreținere și reparații autovehicule, comerț.
Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 83 controale efectuate, 177 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 82 angajatori sancționați, 9 amenzi contravenţionale totalizând 28.000 de lei.

Inspector şef
Marius LIXANDRU

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial