25 aprilie 2024

24 de ore de foc pentru poliţiştii dâmboviţeni!

injg3230 de sancțiuni contravenționale aplicate, 5 permise de conducere reținute, 7 certificate de înmatriculare retrase sunt rezultatele obținute de polițiști în ultimele 24 de ore

267 de polițiști, dintre care 205 de la ordine publică și 47 de la rutieră, au fost angrenați în activitățile de menținere a ordinii și liniștii publice.

Au fost organizate 119 patrule, dintre care 95 de ordine publică și 24 de rutieră și au fost utilizate 113 autospeciale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la 18 evenimente, dintre care 11 sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112, au aplicat 230 de sancțiuni contravenționale și au reținut 5 permise de conducere și 7 certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la 36.415 lei.

poli-utAcțiune a poliției rutiere

Polițiștii de la rutieră au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor de circulație.

În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 198 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 54.720 de lei și au reținut un permis de conducere pentru depășire neregulamentară.

Din totalul amenzilor, 3 au fost pentru neechiparea vehiculului cu anvelope de iarnă, 35 pentru neportul centurii de siguranță, 11 pentru exces de viteză și 19 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege.

De asemenea, 54 de bicicliști și 13 pietoni au fost amendați pentru abaterile comise.

Pentru prevenirea și combaterea accidentelor de circulație produse pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile, polițiștii le recomandă conducătorilor auto:

Porniți la drum numai după ce v-aţi interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgeţi şi situaţia meteorologică existentă.

Echipați-vă corespunzător autoturismele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare – dezaburire funcţional etc.).

Este, de asemenea, obligatoriu să respectați indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează pe arterele pe care se circulă îngreunat şi să permită accesul utilajelor de deszăpezire.

Adaptaţi permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi de trafic! Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor!

Ţineţi cont de faptul că, atunci când partea carosabilă este acoperită cu zăpadă sau polei, distanţele sunt mai greu de apreciat. Aşadar, menţineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă!

Este necesar ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, în condiţii de vreme nefavorabilă.

Manifestați atenție la pietoni și nu uitați de polițitețea în trafic!

politie-scandal-barInfracțiuni la regimul armelor și munițiilor, constatate de polițiști

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au descoperit la domiciliile a doi bărbați din Moroeni și Găești o armă letală și una neletală destinată tirului sportiv.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că cei doi nu au predat armele la un armurier autorizat, deși valabilitatea permiselor de port armă expirase.

Armele au fost indisponibilizate, iar pe numele celor 2 bărbați au fost întocmite dosare penale pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Totodată, față de acestea a fost dispusă și măsura anulării dreptului de deținere, port și folosire de arme letale și neletale supuse autorizării.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial