25 aprilie 2024
21 de turişti au avut nevoie de ajutorul salvamontiştilor după ce s-au aventurat pe un traseu impracticabil

21 de turişti au avut nevoie de ajutorul salvamontiştilor după ce s-au aventurat pe un traseu impracticabil

“Am fost solicitati de catre Dispeceratul National Pentru Situatii de Urgenta 112 sa intervenim, deoarece un grup  format din 21 de oameni a urcat pe Valea Caraimanului (traseu inpracticabil in conditii de iarna), a ajuns cu mare noroc la Babele, insa oamenii se aflau intr-o stare de epuizare fizica.

Aici turistii si-au dat seama ca nu au cum sa mai coboare singuri si au cerut ajutor. Trei tineri uzi pana la piele au fost la un pas de hipotermie.    

Un alt copil supraponderal a avut nevoie de ingrijiri si de ajutorul salvamontistilor pentru a continua drumul.     

O echipa de la Salvamont Busteni a ajuns la grup foarte repede, au acordat ingrijiri medicale persoanelor care aveau nevoie, au analizat situatia si am hotarat de comun acord ca acestia sa coboare catre Pestera. Ne-am intalnit cu colegii de la Salvamont Busteni in zona Saritoare de unde am preluat grupul si i-am adus in siguranta la baza Pestera unde ii astepta un microbuz.

Pe aceasta cale dorim sa tragem un semnal de alarma pentru turistii care vor sa vina in Muntii Bucegi si nu numai, de faptul ca zapada este prezenta pe traseele montane si este nevoie de echipament adecvat sezonului de iarna.
Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița este prietenul  de nădejde cand este vorba de siguranța voastră în munți. Pentru o intervenție mai rapidă și pentru o mai bună localizare în cazul în care aveți nevoie de noi, vă recomandăm să folosiți aplicația SALVAMONT și aplicația APEL 112.
Telefoane utile:-Salvamont Salvaspeo Dâmbovița: 0726.686.685-Dispeceratul Național Salvamont: 0725.826.668 ( 0salvamont)

sursa – Salvamont Dâmboviţa

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial