6 mai 2024
“2022, anul cu cele mai mari investiţii din istoria oraşului Găeşti”

“2022, anul cu cele mai mari investiţii din istoria oraşului Găeşti”

Dragi Gaesteni,

2022 este anul cu cele mai mari investitii din istoria orasului nostru!

Am avut un an cu multa munca, daruire si satisfactii pe masura!

Echipa a fost factorul determinant, consilierii locali PNL si colectivul din cadrul Primariei orasului Gaesti au obtinut rezultate remarcabile, pe care vi le prezint si doresc sa ne bucuram impreuna.

Asa cum am spus de fiecare data, prioritatile mandatului meu si al colegilor consilieri PNL, il reprezinta sanatatea si educatia.

Sumele atrase in aceste domenii sunt impresionante.

La Spitalul Orasenesc, cu meritul incontestabil al Managerului, Dr. Belusica Laurentiu, am adus aparatura medicala in valoare de 5 milioane de euro fonduri europene.

Mentionam printre acestea aparatura chirurgicala laparascopica, 5 ecografe multi-functionale, statie de oxigen, laborator de analize medicale iar in luna martie 2023 vom avea CT si  RMN.

Tot aici implementam un proiect in valoare de 1,4 milioane euro fonduri europene prin PNRR, care presupune modernizarea si extinderea infrasctructurii electrice, de ventilare si tratare a aerului, precum si infrastructura de fluide medicale.

Am reabilitat un corp de cladire, unde va functiona laboratorul de analize medicale. S-au schimbat acoperisul, retelele electrice si s-au amenajat interioarele, proiect in valoare de 50.000 euro.

La capitolul educatie avem realizate urmatoarele proiecte:

Prin PNDL, am finalizat lucrarile la Scoala Radu cel Mare! S-au construit 15 noi sali de clasa, au fost modernizate 10 clase existente si corpul gradinitei. Prin aceasta investitie, cei 800 de copii care invata aici au conditii exceptionale de pregatire.

Am amenajat curtea interioara si o moderna parcare de 3500mp, care deserveste Scoala si Piata Sf Ilie. Valoarea acestui proiect a fost de 1.000.000 euro.

Am executat lucrari de reparatii  la sala de sport a scolii Serban Cioculescu in valoare de 50.000 euro.

Am executat lucrari de reabilitare termica a Scoli nr.1 in valoare de 90.000 euro si am construit un teren de baschet cu pista de atletism si nocturna in valoare de 100.000 euro.

Gradinita Piticot a fost reabilitata in totalitate la exterior si interior, valoarea lucrarilor ridicandu-se la 90.000 euro.

Am reabilitat gradinita din cartierul Vaideasca in totalitate, acest proiect este in valoare de 90.000 euro.

Am montat panouri fotovoltaice la Scoala Radu cel Mare si Colegiul National Vladimir Streinu in valoare de 120.000 euro.

Pe plan cultural am avut o bogata activitate la Casa de Cultura Dumitru Stanciu. Formatiile artistice au obtinut numeroase premii la concursurile nationale la care ne-au reprezentat cu mare cinste.

Am organizat Ziua Copilului, Zilele Orasului, Ziua Nationala a Romaniei, inaugurarea centrului cultural Gheorghe Zamfir si Sosirea lui mos Craciun in oras. La aceste actiuni participarea copiilor si a parintilor a fost impresionanta.

La Biblioteca Oraseneasca Aurel Iordache, s-au organizat multe actiuni ce s-au bucurat de un real succes.

Centrul de zi pentru Persoane Varsnice a fost frecventat de sute de pensionari, iar multi dintre acestia au beneficiat de serviciile oferite in cadrul cabinetului de recuperare si fizio-terapie.

Pentru cresterea confortului si reducerea cheltuielilor cu utilitatile am demarat o puternica actiune de reabilitare termica a blocurilor.

Astfel s-au finalizat lucrarile la blocurile A5, 30, 49, 58, 59 si 7 din cele 8 blocuri ANL. A fost pregatita documentatia de proiectare in vederea depunerii pe diferite programe de reabilitare termica a blocurilor 46, 55, 60, 41, 43, 45, 34, 28, 52IUCH.

Platim naveta medicilor si profesorilor, am acordat produse alimentare cu ocazia sarbatorilor pascale si de craciun, pensionarilor cu pensie pana in 1000 lei si persoanelor cu dizabilitati. Am majorat cuantumul burselor scolare, am premiat 34 de cupluri care au sarbatorit 50 respectiv 60 de ani de la oficierea casatoriei.

Pe plan sportiv am  reinfiintat  echipa de fotbal locala si am premiat sportivii cu cele mai bune rezultate.

La culte am alocat suma de 200.000 lei la catedrala din orasul nostru si cate 10.000 lei pentru cele 6 biserici si sediul protoieriei pentru plata utilitatilor.

Strazi si spatii verzi:

Am semnat un contract de asociere cu Consiliul Judetean Dambovita, lider de proiect, si comunele Dragodana, Mogosani si Petresti in vederea construirii centurii ocolitoare a orasului Gaesti.

Consiliul Judetean a depus proiectul si a obtinut o finantare in valoare de 80 milioane lei.

Am amenajat trotuarele de pe strada Giurgiului – lucrare in valoare de 100.000 euro.

Am amenajat un parc pe strada Girgiului, unde au fost pavate aleile, s-au montat stalpi de iluminat public, banci, cosuri de gunoi si un minunat loc de joaca pentru copii.

Deasemenea am modernizat locurile de joaca din oras, s-au inlocuit toate piesele si s-a pus covor de tartan.

Am extins retelele de apa si canalizare pe strada Fundatura Alexandrescu, proiect in valoare de 40.000 euro.

Si in acest an orasul nostru a fost orasul florilor, fiind plantate zeci de mi de rasaduri de flori si arbusti ornamentali, iar iluminatul festiv a fost unul de exceptie.

De asemenea, am efectuat doua actiuni de dezinsectie a zonei de blocuri si a parcurilor si o actiune cu avionul in intregul oras.

Pentru siguranta cetatenilor am infiintat la sediul politiei locale un sistem de supraveghere si monitorizare video a punctelor cheie din orasul nostru.

Am lasat la final o investitie deosebita, Centrul Cultural Gheorghe Zamfir. Printr-un proiect in valoare de 1,4 milioane de euro fonduri europene, am tranformat o cladire aflata intr-o reala stare de degradare intr-o adevarata bijuterie arhitehturala. Acest proiect este un semn de apreciere pentru intreaga activitate a celui care a facut sa se vorbeasca pe tot globul pamantesc de orasul nostru, este vorba de inegalabilul Gheorghe Zamfir, caruia ii multumesc pe aceasta cale.

Anul 2023 va fi un an cu mari provocari si foarte multe proiecte pe care vreau sa vi le prezint:

Prin PNRR vom implementa:

-proiect in valoare de 1 milion de euro, pentru construirea unui bloc dedicat specialistilor in sanatate. Acesta presupune construirea unui bloc cu 12 apartamente.

-proiect in valoare de 3,5 milioane euro privind eliminarea bacteriilor nozocomiale din cladirea spitalului orasenesc.

-proiect in valoare de 2,5 milioane euro ce presupune dotarea ambulatorului din spitalul orasenesc cu aparatura medicala de ultima generatie.

-modernizarea cladirilor de la liceul Tehnologic Dr. C. Angelescu. Proiect in valoare de 2,2 milioane euro.

-digitalizare sediul primariei, proiect in valoare de 500 mii euro.

-camere supraveghere video in valoare de 100.000 euro.

-modernizare Scoala Serban Cioculescu, proiect in valoare de 2 milioane euro fonduri europene.

-Extindere si modernizare casa de cultura Dumitru Stanciu, proiect prin CNI in valoare de 1 milion de euro.

– Construire prin ANL a doua blocuri cu cate 12 apartamente fiecare, pentru tineri cu varsta pana in 35 ani. Valoarea proiectului fiind de aproximativ 2 milioane de euro.

-reabilitarea blocurilor 56, 61 si 62 pentru care exista deja contract semnat.

-Prin Programul National Anghel Saligni exista un proiect in valoare de 1,5 milioane euro care va presupune reabilitarea si modernizarea a 12 strazi.

-Construirea prin CNI a unui teren de sport multifunctional pentru tenis de camp, baschet, handbal si volei in valoare de 300 mii euro.

-vom continua actiunea de montare a panourilor fotovoltaice pe cladirile institutiilor primariei si a unitatilor de invatamant.

In urma consultarilor publice vom pune in aplicare si alte proiecte de dezvoltare a orasului

Dragi Gaesteni,

Va multumesc pentru contributia ficaruia dintre dumneavostra la comunitatea in care traim, eforturile din acest an ne-au adus mai aproape de orasul pe care ni-l dorim cu totii: un oras cu adevarat European in care sa ne bucuram de familie si prieteni, in liniste si siguranta.

Sunt mandru sa ma aflu in mijlocul unei comunitati vibrante, ale carei valori ilustreaza sintagma ,,arta de a trai impreuna”

In numele meu, al colegilor consilieri ai PNL si al colectivului din cadrul primariei orasului Gaesti, va doresc sa va bucurati din plin de sarbatori, de zile minunate alaturi de familie, iar in noul an sa pornim cu totii cu incredere in viitor.

La multi ani!

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial