10 mai 2024
Dâmboviţa – Florăresele, la control!

Dâmboviţa – Florăresele, la control!

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale din domeniul operaţiunilor comerciale cu flori şi obiecte ornamentale.

Astfel, au fost efectuate verificări în cadrul a 28 de societăţi comerciale şi la 17 persoane fizice.

Cu ocazia controalelor, au fost aplicate 29 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 25 500 de lei.

Totodată, au fost constatate 3 infracţiuni la Legea 241/2005 privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Ca şi măsură complementară, poliţiştii au dispus confiscarea unor bunuri a căror valoare se ridică la peste 21 000 de lei (flori, aranjamente florale, plante decorative).

În perioada 28 februarie – 02 martie a.c., peste 200 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa au acţionat pe raza judeţului, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică.

Dintre aceştia, 132 au fost de ordine publică, 32 de poliţie rutieră şi 26 de investigaţii criminale.

Ca urmare a neregulilor descoperite, poliţiştii au aplicat 381 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la peste 92 000 de lei şi au constatat 9 infracţiuni în flagrant-delict.

Din numărul total al amenzilor, 74 au fost aplicate la Legea 61/1991, iar 18 în conformitate cu Legea 12/1990.

Atenţia poliţiştilor s-a îndreptat şi către participanţii la traficul rutier, 277 dintre aceştia fiind sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la circulaţia pe drumurile publice.

Astfel, 105 conducători auto au fost depistaţi în timp ce se deplasau cu o viteză peste limita legală admisă pe sectorul de drum respectiv.

De asemenea, au fost reţinute cinci permise de conducere şi retrase două certificate de înmatriculare.

Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice

Pe parcursul a celor două zile de weekend, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 38 de ani, au fost depistaţi de poliţiştii rutieri în timp ce se deplasau cu autoturismele pe drumurile publice deşi nu posedau permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele acestora, au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, urmând ca la finalizarea cercetărilor, să se propună soluţie legală prin Parchet.

Totodată, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte-Secţia nr. 5 Poliţie Rurală Voineşti au oprit în trafic pentru control un autoturism condus de numitul A.H., de34 de ani, din comuna Cândeşti.

Poliţiştii au procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, acesta prezentând o alcoolemie de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţe Târgovişte în vederea recoltării de probe biologice.

Bărbatul este cercetat pentru comiterea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală admisă”.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial