23 aprilie 2024
Datoriile Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa SA, ÎN SCĂDERE!

Datoriile Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa SA, ÎN SCĂDERE!

Sumele de recuperat de la clienţi, la sfârşitul lunii decembrie 2013, sunt de 12.301.284 lei, municipiul Târgovişte reprezentând 81% din aceste sume.

Din această sumă noi am constituit în Companie, de-a lungul timpului, provizioane, pentru clienţi incerţi sau în litigiu, în sumă de 5.454.671 lei.

Aceste provizioane s-au constituit pentru cei acţionaţi în instanţă, cu datorii mai vechi de 360 de zile, cu şanse minime pentru Companie de recuperare.

Numai în exerciţiul financiar 2013 societatea a trecut definitiv pe pierderi, din creanţe şi debitori, suma de 445.822 lei şi s-au constituit provizioane pentru clienţii în litigiu în sumă de 1.761.495 lei.

La sfârşitul anului 2013, Compania a avut o mare problemă financiară. Pe 13 decembrie am primit o somaţie de la Ministerul Mediului prin care am fost înştiinţaţi că avem obligaţia de a plăti suma de 7.325.098,18 lei.

Creanţa aceasta a rezultat ca urmare a unui avans dat de Companie la nişte constructori, avans nerecuperat, din contractul de lucrări <>.

Suma aceasta a fost achitată integral la Ministerul Mediului în termen de 30 de zile, că altfel însemna amenzi şi penalităţi costisitoare, ba mai mult, un blocaj financiar. şansa noastră a fost că aveam aceşti bani în contul de întreţinere şi dezvoltare.

De aceea, profitul net rămas anul acesta va merge numai la întreţinere şi dezvoltare ca sursă a noastră proprie de finanţare a investiţiilor”, a declarat Eugenia Poenaru, directorul economic al Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa SA.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial