26 aprilie 2024
Moroieni – Grenadă în stare de funcţionare, găsită pe bătătură!

Moroieni – Grenadă în stare de funcţionare, găsită pe bătătură!

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate la următoarele evenimente:

Miercuri – 12 februarie, la ora 09:24, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului Târgoviște s-a deplasat în localitatea Moroieni pentru asanare de muniție. În gospodăria unei persoane a fost descoperită, de către proprietar, o grenadă defensivă cu focos în stare de funcționare. Elementul de muniție a fost ridicat și transportat în vederea depozitării și distrugerii ulterioare;

Miercuri – 12 februarie, la ora 18:39, pompierii de la Detașamentul Găești au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit în interiorul unui coș de fum la o gospodărie din localitatea Valea Caselor. Intervenția promptă a pompierilor a oprit extinderea flăcărilor la acoperișul casei. A ars funinginea de pe interiorul coșului pentru evacuarea fumului;

Miercuri – 12 februarie, la ora 22:16, pompierii de la Detaşamentul Găeşti au intervenit în localitatea Găești pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de materiale aflat în interiorul Oborului Găești.

Din primele cercetări se pare că o persoană necunoscută a folosit cu intenție o sursă de aprindere pentru a genera incendiul. Intervenția a fost îngreunată de riscul de electrocutare a pompierilor din cauza alimentării cu energie electrică a depozitului. Până la debranșarea depozitului de la rețeaua de alimentare cu curent s-a acțional pentru limitarea extinderii flăcărilor. Au ars în interiorul depozitului dulapi din PAL și deșeuri de material lemnos;

Joi, 13.02.2014, la ora 03.41, pompierii de la Garda Vișina au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit în podul unei locuințe din localitatea Vișina. Din primele cercetări se pare că flăcările au fost provocate de un scurtcircuit la un cablu electric defect. Intervenția rapidă a pompierilor a oprit extinderea focului la acoperișul locuinței. A ars cablul electric și o doză de ramificație.

Echipajele SMURD din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au intervenit în această perioadă pentru a acorda ajutor medical de urgență la 24 de solicitări. Afecțiunile pentru care au fost solicitați paramedicii au fost:

traumatisme din diverse cauze, hipertensiune arterială, cefalee, afecţiuni respiratorii, afecţiuni renale, dureri abdominale, lombare şi toracice. Pacienţii au fost transportaţi la spital pentru tratament de specialitate.

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial