6 mai 2024
Poliţia Rutieră Dâmboviţa, la ora bilanţului!

Poliţia Rutieră Dâmboviţa, la ora bilanţului!

Peste 450 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii rutieri în decursul a două zile

În zilele de 17 şi 19 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul nerespectării prevederilor legale privind viteza de deplasare pe drumurile publice.

În cadrul acţiunilor, au fost folosite autospecialele dotate cu aparate de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de rulare a autovehiculelor.

În urma abaterilor depistate în trafic, poliţiştii rutieri au aplicat 454 de sancţiuni contravenţionale a căror valoare se ridică la 77 180 de lei.

266 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru depăşirea limitei legale de viteză, iar 3 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, poliţiştii au reţinut 8 permise de conducere şi au retras 10 certificate de înmatriculare.

Evaluarea activităţilor desfăşurate de poliţiştii rutieri în cursul anului 2013

Pe parcursul anului 2013, poliţiştii rutieri au avut o prezenţă stradală activă, acţionând în permanenţă pentru asigurarea şi menţinerea unui trafic sigur şi fluent pe raza întregului judeţ, prin reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora.

Astfel, au fost organizate 2046 de acţiuni preventive, cu 24 mai multe comparativ cu anul 2012.

Ca urmare a neregulilor depistate în trafic, poliţiştii rutieri au aplicat 106 477 de sancţiuni contravenţionale (+16 598).

34 306 (+9497) de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 23 427 (+4886) pentru neportul centurii de siguranţă.

Totodată, un număr de 788 (+158) de şoferi au fost amendaţi ca urmare a încălcării prevederilor legale privind prioritatea de trecere.

În ceea ce îi priveşte pe pietoni, peste 7700 au fost sancţionaţi contravenţional pentru abaterile comise în trafic.

Atenţia poliţiei rutiere dâmboviţene a fost îndreptată şi către motociclişti, mopedişti şi biciclişti, 1399 fiind amendaţi pentru nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca şi măsură complementară, poliţiştii rutieri au reţinut 2831 (+780) de permise de conducere .

Dintre acestea, 333 au fost reţinute în cazul unor conducători auto depistaţi la volanul autoturismelor sub influenţa băuturilor alcoolice, iar 433 pentru depăşirea limitei legale de viteză.

Prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere a constituit o prioritate pentru poliţia rutieră dâmboviţeană.

În acest sens, s-a dispus suplimentarea semnalizării rutiere existente pe sectoarele de drum periculoase, prin montarea unor panouri reflectorizante de avertizare ce conţin mesajul „ ATENŢIE! PERICOL DE ACCIDENTE ! REDUCEŢI VITEZA!”. De asemenea, în vederea creşterii gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice din judeţ, în colaborare cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa, în cursului lunii aprilie 2013, au fost amplasate 13 panouri reprezentând autospeciale de poliţie rutieră, în zonele concentratoare de accidente rutiere.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial