2 mai 2024
Târgovişte – PISTOLAR, la 20 de ani! Bănuit că ar fi consumator de DROGURI!

Târgovişte – PISTOLAR, la 20 de ani! Bănuit că ar fi consumator de DROGURI!

Un tânăr este cercetat de poliţişti pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul armelor şi muniţiilor. Totodată, acesta este suspectat de efectuarea de operaţiuni cu substanţe interzise.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase l-au depistat pe numitul A.C., în vârstă de 20 de ani, din Târgovişte, având asupra sa un pistol, de calibru 8 mm şi un cartuş cu gaze.

În urma verificărilor efectuate, a rezultat că tânărul deţinea ilegal aceste bunuri.

De asemenea, cu ocazia percheziţiei corporale, poliţiştii au depistat asupra tânărului un pachet din staniol în care se aflau ierburi uscate, măcinate, susceptibile a fi droguri.

Poliţiştii au procedat la ridicarea în vederea continuării cercetărilor a tuturor bunurilor depistate asupra tânărului.

Pe numele acestuia, au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunilor prevăzute de art. 134 din Legea 295/2004 şi art. 2 din Legea 143/2000, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

150 de kilograme de cetină şi 27 de pomi de Crăciun, confiscaţi de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr.5 Poliţie Rurală Voineşti au desfăşurat o acţiune pe linia verificării legalităţii operaţiunilor cu pomi de Crăciun.

Astfel, a fost oprită în trafic, pentru control, o autoutilitară, condusă de numitul N.C., din comuna Răzvad.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul transporta cantitatea de 150 de kilograme de cetină şi 27 de pomi de Crăciun, pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă sau transport.

Totodată, brazii nu erau marcaţi conform prevederilor legale în vigoare, respectiv cu sigiliul-crotaliu.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 171/2010, iar bunurile au fost ridicate în vederea confiscării.

Pentru descurajarea persoanelor care taie şi comercializează ilegal material lemnos, poliţiştii recomandă cetăţenilor să achiziţioneze doar pomi de Crăciun având sigiliul- crotaliu şi numai din zonele special amenajate şi autorizate.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial