22 mai 2024
18 patroni din Târgovişte au primit un dar NEDORIT de la Moş Nicolae: SANCŢIUNI DE LA POLIŢIE!

18 patroni din Târgovişte au primit un dar NEDORIT de la Moş Nicolae: SANCŢIUNI DE LA POLIŢIE!

Acţiune a poliţiştilor specializaţi în investigarea fraudelor

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au desfăşurat pe raza municipiului Târgovişte o acţiune pe linia depistării şi sancţionării faptelor ilicite privind comerţul cu legume, fructe şi jucării.

Astfel, au fost efectuate controale la 32 de societăţi comerciale şi 11 persoane fizice.

Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 18 sancţiuni contravenţionale, conform Legii 12/1990, în valoare de 18 000 de lei.

Au fost confiscate bunuri comercializate ilegal, a căror valoare se ridică la peste 6000 de lei, respectiv peste 190 de kilograme de carne, 1425 de kilograme legume şi fructe şi 331 de obiecte ornamentale şi jucării.

Pentru descurajarea persoanelor care taie şi comercializează ilegal material lemnos, poliţiştii recomandă cetăţenilor să achiziţioneze doar pomi de Crăciun având sigiliul crotaliu şi numai din zonele special amenajate şi autorizate.

Politiştii din cadrul Poliţiei oraşului Fieni au oprit în trafic, pentru control, o autoutilitară condusă de numita B.V., de 35 de ani, din comuna Moroeni.

În urma verificărilor efectuate, a rezultat că susnumita transporta cantitatea de 200 de coroniţe din cetină pentru care nu deţinea documente legale de provenienţă.

Poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională a femeii, conform Legii 12/1990, iar bunurile au fost ridicate în vederea confiscării.

Totodată, poliţiştii au depistat un bărbat în timp ce transporta 90 de pomi de Crăciun, importaţi din Olanda, fără a deţine documente de provenienţă sau transport.

Bărbatul, de 46 de ani, din comuna Dărăşti, judeţul Ilfov, a fost sancţionat contravenţional potrivit Legii 171/2010, cu amendă în valoare de 2000 de lei.

Cei 90 de pomi de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic Ialomicioara.

Un bărbat este cercetat de poliţişti pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la regimul armelor şi muniţiilor

Poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale din cadrul Poliţiei oraşului Pucioasa au descoperit la domiciliul numitului G.A, de 51 de ani, din localitate, un pistol cu gaze şi 50 de cartuşe.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că acesta deţinea permis de armă, având valabilitatea vizei expirată din data de 15 octombrie 2013.

Bărbatul este cercetat pentru nerespectarea prevederilor Legii 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa informează persoanele deţinătoare legale de arme letale şi neletale supuse autorizării, că potrivit Legii 295/2004, au obligaţia de a se prezenta la sediul situat în Târgovişte, Bulevardul Carol I nr.64, Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, în vederea prelungirii valabilităţii permisului de armă, înainte de expirarea acestuia.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial