vin. sept. 20th, 2024

EXCURSIE OFERITĂ DE PAROHIA BUTOIU DE SUS PENTRU TINERII DIN GRUPUL DE CATEHEZĂ PAROHIALĂ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, marți, 20 august 2024, cei 20 de tineri care fac parte din Comitetul de cateheză de la Parohia Butoiu de Sus, Protoieria Găești, au beneficiat de o excursie în zona turistică Piatra Craiului – Bran – Zărnești.

Sub coordonarea Pc. Pr. paroh Ștefan Nica, a dlui Asist. univ. drd. Cosmin Iulian Cîrstea, de la Facultatea de Teologie și Științele Educației a Universității „Valahia” din Târgoviște și a dnei Laura Stănescu, cadru didactic la Școala Gimnazială nr. 1 Hulubești, echipa de cateheză de la Parohia Butoiu de Sus a obținut locul I la etapa eparhială a Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”, organizat în Patriarhia Română în contextul „Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor” și al „Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți”.

Itinerariul excursiei a cuprins vizita la Peștera Dâmbovicioara și la Castelul Bran, continuând cu activități de grup la parcul de aventură turistică din Zărnești. Activitatea recreativă a fost organizată pentru a răsplăti și a motiva pe tineri pentru implicarea constantă și proactivă în acțiunile parohiale și ca o încununare a succesului anual evidențiat prin parteneriatul educațional dintre Biserică și Școală.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI