26 aprilie 2024

2 iunie, Ziua națională pentru adopție

dgaspc COMUNICAT DE PRESĂ

 

 2 IUNIE- ZIUA NAȚIONALĂ PENTRU ADOPȚIE

  

   În anul 2014, data de 2 iunie a fost declarată prin lege “Ziua Națională pentru Adopții”, având ca scop și aducerea acestui subiect în prim-plan, la o dată fixă, în vederea promovării adopției.

Daca pe 1 iunie, în fiecare an îi sarbatorim pe toți copiii, pe 2 iunie, nu trebuie să-i uităm pe copiii adoptați sau pe cei care urmează să fie adoptați.

Începând cu luna august 2016, au intrat în vigoare modificările la Legea adopției, care au crescut șansele copiilor cu vârste mai mari de 5 ani, din sistemul de protecție specială, de a fi adoptați. Astfel, la nivelul județului Dâmbovița, cu ajutorul profilului greu adoptabil, o secțiune nou creată în cadrul Registrului național pentru adopții, s-a reușit adopția națională pentru 2 grupe de câte 3 frați cu vârste între 4-11 ani și 3 grupe de câte 2 frați cu vârste cuprinse între 5-8 ani.

La această dată, în județul Dâmbovița, 80 copii au deschidere procedură de adopție valabilă, iar 74 dintre aceștia se încadrează în profilul greu adoptabil, având vârsta peste 5 ani, sau sunt copii cu dizabilități.

În ceea ce privește familiile care doresc să adopte, în evidența instituției se află 60 familii atestate, din care 7 aflate în evaluare.

De la începutul anului 2018 s-a realizat deschiderea procedurii de adopţie naţională pentru 8 copii, 7 încredinţări în vederea adopţiei și 10 încuviinţări de adopţie naţională.

Celebrarea Zilei Naționale pentru Adopție este o ocazie de a promova adopția și importanța unei familii stabile pentru orice copil, indiferent de vârstă, etnie sau stare de sănătate.

La mulți ani tuturor copiilor, precum și familiilor care au adoptat sau urmează să adopte copii!

Director general,

ing. Cristiana Bucur

Întocmit,

șef birou Cerasela Gurgu

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial