19 aprilie 2024
13 mii de credincioși au înfruntat căldura pentru a se închina la moaștele Sfântului Nifon, la Târgovişte. Printre ei s-a aflat şi Viorica Dăncilă

13 mii de credincioși au înfruntat căldura pentru a se închina la moaștele Sfântului Nifon, la Târgovişte. Printre ei s-a aflat şi Viorica Dăncilă

nifs3Aproape 13 mii de credincioși au înfruntat căldura pentru a se închina la moaștele Sfântului Nifon, la catedrala din Târgoviște.

Însă, la 35 de grade, unii vârstnici care au stat la coadă în bătaia soarelui au leșinat. La slujbă au participat și șefa Guvernului, Viorica Dăncilă, și ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor.

nifs2Mii de oameni au participat la sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon. Mulţi s-au îmbulzit să atingă moaştele, atunci când au fost scoase în fața catedralei. O femeie a căzut din picioare când a ajuns la raclă.

nifsFemeie: ”A leşinat, de la căldură, de la nu ştiu ce. Obosită, n-a mâncat.

Şi alţi credincioşi au leşinat. Mulţi s-au plâns că au venit la slujbă înghesuiţi în microbuze, pe o căldură sufocantă.

La sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon a venit şi premierul Viorica Dăncilă. Ea a fost însoţită de colegii de partid Mihai Fifor şi Rovana Plumb.

nifs1Sute de jandarmi au fost mobilizaţi ca să ţină în frâu mulţimea de credincioşi.

Femeie: “Pentru sănătate, pentru nepoţi, pentru toată lumea, să fie pace în ţară, să se mai liniştească lucrurile. Am două ore şi jumătate de când stau la coadă, dar sunt mulţumită.

nifs5Mulţi bătrâni nu au mai rezistat să stea la coadă şi s-au aşezat, epuizaţi, pe pajiştea din jurul Catedralei.

nifs4Sfântul Ierarh Nifon este considerat mare făcător de minuni. A fost patriarh al Constantinopolului şi mitropolit al Ţării Româneşti acum cinci secole. Pentru că i-a prezis lui Neagoe Basarab că va fi domn, peste ani, acesta i-a adus moaştele de la Muntele Athos.

sursa – Pro TV

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial