6 februarie 2023

12 patroni, amendaţi pentru muncă la negru şi neplata salariului minim

varf4COMUNICAT DE PRESĂ

ACTIVITATE IANUARIE 2019

În cursul lunii ianuarie 2019 inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Dâmbovița au desfășurat acțiuni de control prin care s-a urmărit verificarea respectării legislației muncii în domeniile relațiilor de muncă, respectiv securității şi sănătății în muncă.

În domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 127 controale în urma cărora 12 angajatori au fost sancționați cu avertismente și amenzi contravenționale în valoare de 97.000 lei pentru următoarele neconformități: munca nedeclarată, negarantarea în plată a salariului minim brut pe țară, lipsa evidenței orelor prestate de salariați, nerespectarea prevederilor legale privind repausul săptămânal, nerespectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidență a salariaților (Revisal) la inspectoratul teritorial de muncă.

În ceea ce privește munca nedeclarată, au fost identificate 4 persoane muncind pentru 4 angajatori, astfel: 2 persoane fără încheierea contractelor individuale de muncă și 2 persoane prestând activitate în afara programului de lucru stabilit în contractul de muncă, cu timp parţial. În luna ianuarie, munca nedeclarată a fost întâlnită în domeniile: comerț, alimentație publică, coafură și alte activități de înfrumusețare.

Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 74 controale efectuate, 134 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 68 angajatori sancționați, 123 sancțiuni contravenționale.

Inspector şef

Marius Lixandru

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial