28 martie 2024
1000 de porții de sarmale pentru credincioșii care au participat la slujba de la Catedrala din Târgoviște

1000 de porții de sarmale pentru credincioșii care au participat la slujba de la Catedrala din Târgoviște

sarmaleDuminică, 25 decembrie 2016, cu ocazia sărbătorii Nașterii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie, la Catedrala din Târgoviște, la care au participat numeroși credincioși.
În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat esența sărbătorii Nașterii Domnului, care se referă la faptul că Dumnezeu a intrat în lumea noastră, pentru a fi alături de noi, împărtășindu-ne harul, ajutorul și iubirea Sa. Astfel, Nașterea Domnului este sărbătoarea milostivirii dumnezeiești, care susține credința și speranța noastră cotidiană, îndemnându-ne să fim misionari ai bucuriei evanghelice.
În cadrul sfintei slujbe, a fost hirotonit întru diacon tânărul Cristian Duțescu, pe seama parohiei Vlădeni I, Protoieria Târgoviște Sud, absolvent al Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște.
Așa cum a devenit deja o tradiție, la finalul sfintei slujbe, s-a derulat proiectul eparhial filantropic, denumit Masa de Crăciun, în cadrul căruia a fost dăruită fiecăruia dintre credincioșii prezenți câte o porție de mâncare tradițională românească. De asemenea, în cadrul aceluiași proiect, s-au oferit alte 1000 de porții pentru credincioși din Parohia Mitropolia.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial