24 aprilie 2024
Ziua gândirii pozitive, la Târgovişte – Să vezi întotdeauna partea bună din orice situaţie

Ziua gândirii pozitive, la Târgovişte – Să vezi întotdeauna partea bună din orice situaţie

gandi2De Ziua Internaţională a gândirii pozitive, psihologii ne îndeamnă să găsim neapărat ceva de sărbătorit.

Să remarcăm orice amănunt care ne poate ridica moralul: fie că azi a fost vreme bună, fie că vine weekendul, că ne putem îndulci cu puţină ciocolată ori că purtăm haine colorate. La noi în ţară, puţini ştiu însă de această sărbătoare. Însă felul de a privi viaţa mereu într-o lumină fericită ne ajută zi de zi, atât pe noi înşine, cât şi pe cei din preajmă.

gandi1Ziua gândirii pozitive a fost „inventată” de un antreprenor american, care a dorit să ne concentrăm pe lucrurile bune din viaţa noastră. Ideea vine cu un set de sugestii despre cum ar trebui să ne petrecem această zi. Astfel, ar trebui să vă înconjuraţi de oameni optimişti, să vă oferiţi mici plăceri, să vă exprimaţi recunoştinţa şi să vă redescoperiţi propriile calităţi.

gandi6Mihaela Ghercă, psiholog: „În fond, gândirea pozitivă înseamnă să vezi întotdeauna partea bună din orice situaţie şi să te focusezi mai mult pe soluţii şi cum să faci să ieşi dintr-o problemă sau să gestionezi o emoţie negativă şi să nu rămâi ancorat acolo.”

Chiar fără să ştie de existenţa sărbătorii, unii respectă ideea. De pildă, fac mişcare, ca să se simtă mai bine.

gandi5Tânăr sportiv: „Faci sport în primul rând pentru minte, nu pentru corp. Să ai un obiectiv şi să continui până îl atingi, apoi să îţi creezi altul şi tot aşa.”

Tânără: „În general, oamenii ar trebui să aibă o gândire pozitivă. În primul rând în a-i ajuta pe ceilalţi.”

gandi3Bărbat: „Nu ştiam, dar eu sunt un om pozitiv. Unde mă duc, rezolv orice. Dacă îţi pui în gând să faci ceva, nu se poate să nu rezolvi, aşa am învăţat de mic!”

Nu toţi reuşesc însă să vadă partea plină a paharului.

gandiMamă: „Cred că tot ce se întâmplă în jur nu prea mă lasă să fiu optimistă, dar eu încerc să îi transmit copilului o stare de bine, încerc să fiu optimistă.”

gandi3Pentru cei care nu îşi regăsesc foarte repede optimismul, psohologii au câteva sugestii: să iasă cât mai des în natură sau la dans, căci muzica şi mişcarea îmbunătăţesc starea de spirit. Să facă o faptă bună, cât de mică, să se uite la un film cu final fericit ori să se dedice unui hobby creativ.

sursa – Pro TV

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial