23 aprilie 2024
Zilele Diasporei Nucet – RePatriot

Zilele Diasporei Nucet – RePatriot

repatriot_400x87Comunicat de presă

Zilele Diasporei Nucet-RePatriot

În data de 21.august.2017, la ora 17:30 va avea loc o întâlnire cu oameni de afaceri de succes din țara noastră împreună cu români din Diaspora și nu numai, antreprenori dâmbovițeni și reprezentanți ai autorităților județene și locale, în sala de festivităti a liceului Nucet.

Fundația Romanian Business Leaders a inițiat proiectul RePatriot prin care sprijină românii cu inițiativă, care doresc să înceapă o afacere în țară. Sunt români din Diaspora care vor să se întoarcă acasă și să desfășoare activități economice care să le faciliteze un trai decent în țara lor.
Însă de cele mai multe ori întâmpina greutăți și piedici din cauza hățisului birocratic, concurenței neloiale, lipsei informațiilor sau neimplicării autorităților.

Tocmai de aceea, oameni de afaceri cu experiență, de succes, care au trecut pe acolo, sunt gata să-i susțină pe cei care vor să revină în țară și să se implice în administrație sau antreprenoriat.

Așa cum știm, în jur de 80.000 de români părăsesc țara natală în fiecare an – medici, asistente, specialiști sau muncitori calificați au luat drumurile întregii lumi, iar în țară se resimte tot mai mult lipsa forței de muncă în tot mai multe domenii.

Avem obligația, cel puțin morală, de a-i sprijini pe cei care vor să revină și împreună să contribuim la dezvoltarea societății noastre. Resursa umană este cea mai importantă, iar românii din Diaspora reprezintă o mină de aur prin mentalitatea, disponibilitatea, capacitatea de adaptare și perseverența în realizarea unui proiect important.

Vă invităm la această întâlnire care va fi un prim pas în întâmpinarea celor care cred că este timpul să revină acasă, implicându-se în dezvoltarea societății și a comunității locale.

În cadrul acestei întâlniri vor lua cuvântul:

Dragoș Anastasiu – Eurolines Group, Președintele Camerei de Comerț Româno-Germane, Membru al Fundației Romanian Business Leaders;

Marius Bostan – Inițiator al Proiectului RePatriot, Fost Ministru al Comunicațiilor, Membru al Fundației Romanian Business Leaders;

Hildegard Brandl – Unith2b Architects, Fost Consilier al Ministrului Economiei, Membru al Fundației Romanian Business Leaders;

Felix Pătrășcanu – Co-fondator FAN Courier, Lider RePatriot, Membru al Fundației Romanian Business Leaders;

Mirabelă Miron – Președinte AVISSO, Membru al Fundației Romanian Business Leaders;

Simona Pirtea – Avocat, Membru al Fundației Romanian Business Leaders;

Aritina Mihai – Paritrans Târgoviște;

Marius Caravețeanu – Agromar Răcari;

Răzvan Luca – Ansamblul Rezidențial Class Park Târgoviște;

Gabriel Bulacu – Director Fabrica ‘Erbalact Nucet’.

Vom avea ca invitați speciali pe doamna Elvira Gocz din Covasna ce va interpreta o piesă pe care a scris-o pe când era departe de țară – ‘Ma-ntorc la tine, România’ și pe soprana Gabriela Pepelea din Piatra Neamț – lect. univ. dr. la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, facultatea Piatra Neamț, acompaniate la pian de Sarah Rizescu, ce ne vor încânta și vor da nuanțe culturale și de suflet acestei întâlniri de ACASĂ.

Organizator,
Daniela Matei în colaborare cu Romanian Business Leaders, prin RePatriot.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial