19 martie 2024
Zi plină în plin Babel

Zi plină în plin Babel

babel6Coreeni, scoțieni, italieni, lituanieni au prezentat în data de 5 iunie spectacole în sală și în aer liber. Jocuri de lumini și de mișcare, măști, costume tematice, proiecții care nasc perspective ce atrag spectactatorul într-o imagine virtuală atotcuprinzătoare, multiplicată la infinit, caricaturizări, toate au umplut spațiile de joc și universul interior al fiecăruia din public.

Joi, 6 iunie, în plin miez de festival, este cea mai plină ziuă. Babel-ul vă propune un workshop susținut de profesorul de origine japoneză Atsushi Kakumoto care abordează o tehnică de teatru specială, prin transgresiune de la reprezentările apriorice născute în interior spre ceea ce propune mediul înconjurător: Not from the emotions inside, but from the images outside”.

Regizorii și profesorii de teatru din Coreea de Sud, alături de Scott Johnston din Scoția, Vidyanidhee Vanarase din India și Atsushi Kakumoto din Japonia, ne propun o dezbatere asupra imaginilor care domină acum teatrul contemporan din Orientul îndepărtat.

La Sala Mare se pregătește reprezentării, începând cu ora 18:00, spectacolul ALBA, spectacol al companiei Théâtre du Mouvement, inspirat de piesa scrisă de Federico Garcia Lorca Casa Bernardei Alba despre claustrarea bolnăvicioasă pe care uneori o impun părinții copiilor.

Centrul Vechi și Piața Mihai Viteazul vor fi animate de spectacole succesive, începând cu producția Nunta, realizată în timpul Laboratoarelor Babel Imago, producție ce a cucerit publicul prin jovialii și gălăgioșii” actori ai Teatrului Tony Bulandra., continuând cu demonstrația de echilibristică a italianului-elvețian Jonathan Marquis și culminând cu Pasărea de foc”, producție de teatru de umbre a Teatrului Tony Bulandra.

Seara de 6 iunie se încheie cu spectacolul Smoke like a man, un one-woman show al actriței israeliene Yafit Levi, alcătuit în jurul poveștii de viață a pictoriței mexicane Frida Kahlo.

Echipa Teatrului Tony Bulandra este mândră și recunoscătoare că anul acesta i s-au alăturat: Mavexim Dacia (Partener oficial de mobilitate al Festivalului Babel 2019), Asociația Națională a Surzilor din România-filiala Dâmbovița (partener care asigură componenta de responsabilizare socială din cadrul Festivalului Babel 2019, unică în sfera festivalurilor de teatru din România) și, nu în ultimul rând, sponsorii: UNITER, HeildelbergCement, Banca Transilvania, Jidvei, Rondo Carton, Newmarkt.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial