18 aprilie 2024
Zi fierbinte pentru fotbalul dâmboviţean!

Zi fierbinte pentru fotbalul dâmboviţean!

❚ Dacă mulți și-au dorit ca proiectul fotbalistic să eșueze în această perioadă și nu au crezut în capacitatea lui Adrian Țuțuianu de a ajuta fotbalul, fără sprijinul CJD era poate imposibil ca echipa să-și mai desfășoare activitatea ❚ Pentru a rezolva cheltuielile presante ale echipei, CJD va aloca 100.000 lei, Primăria anunțând și ea un sprijin de 35.000 lei ❚ Cum îi este imposibil să susțină un buget anual de 800.000 de euro, CJD caută parteneri locali din mediul privat, lucru pe care Chindia nu l-a reușit pe vremea lui Florin Popescu ❚ În echipa de lucru a CJD a fost atras și Ionel Dănciulescu, rugat de Adrian Țuțuianu să revadă și să analizeze bugetul de cheltuieli al clubului ❚ Președintele CJD i-a solicitat lui Gică Popescu să rezolve transferul echipei în Seria B1, pentru a reduce din cheltuielile de deplasare și pentru a evita traseele lungi din Ardeal ❚ „Ideea de a construi un stadion nou este bună, să vedem dacă avem și bani pentru a face unul”, a abordat președintele Țuțuianu un alt subiect interesant

Zi fierbinte pentru fotbalul târgoviștean, care a început cu o întâlnire între membrii fondatori și acționarii Chindiei, a continuat cu o conferință de presă susținută de președintele de onoare Gică Popescu și s-a finalizat cu o declarație de presă oferită de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, alături de care a participat și vicepreședintele Leonardo Badea.

„Am auzit că deja își asumă unii meritele că au salvat Chindia și nu mă refer aici la domnul Gică Popescu”, a fost prima reacție a președintelui Țuțuianu la întâlnirea cu jurnaliștii, nici măcar pe sfert ca număr față de cei care onorează acțiunile de presă ale primarului Boriga.

Dacă mulți și-au dorit ca proiectul Chindia să eșueze în această perioadă și nu au crezut în capacitatea lui Adrian Țuțuianu de a ajuta fotbalul, fără sprijinul CJD era poate imposibil ca echipa să-și mai desfășoare activitatea. Pe lângă președintele Adrian Țuțuianu, un mare merit îl are și vicepreședintele Leonardo Badea, pe umerii căruia a picat responsabilitatea continuității fotbalistice.

Cheltuieli mai mari decât venituri, egal datorii

„Am luat la cunoștință situația economicofinanciară a clubului, am analizat perspectivele de funcționare și am încercat să depistăm soluții de natură financiară, pentru a acoperi bugetul anual de 800.000 de euro. În perioada ianuarie-iunie 2012, veniturile clubului au fost de 1.726.956 lei și au provenit din alocări de fonduri din partea CJD, din partea Primăriei, din drepturi TV și din sponsorizări ale unor societăți comerciale. Cheltuielile au fost de 2.364.207 lei, de unde au apărut și aceste datorii. Pentru a rezolva cheltuielile presante ale echipei, CJD va aloca 100.000 lei, Primăria anunțând și ea un sprijin de 35.000 lei”, au fost cifrele prezentate de președintele Adrian Țuțuianu, care speră să atragă la Chindia mai mulți sponsori de pe raza municipiului și a județului, lucru pe care Chindia nu l-a reușit pe vremea lui Florin Popescu.

„Este evident că CJD nu poate susține un buget de 8000.000 de euro, noi mai putând veni până la sfârșitul anului cu 100-150.000 lei. L-am rugat în schimb pe domnul vicepreședintele Leonardo Badea să discute cu agenții economici, pentru a-i atrage la club, iar pe cei de la compartimentul juridic să îmi transmită sub ce aspect legal putem sprijini echipa la nivelul anumitor cheltuieli. Mă refer aici la asistență medicală și la alte servicii”.

Chindia poate juca în Seria B1

Până să intre în detalii de personal sau de obiectiv, Adrian Țuțuianu a ținut să precizeze că nu s-a pus nici un moment problema ca echipa de fotbal să se desființeze și este bucuros că s-au găsit soluții pentru a se depăși o perioadă grea. L-a adus alături pe Ionel Dănciulescu, în trecut a îndeplinit funcția de președinte la Chindia Târgoviște și Extensiv Craiova, un om de fotbal respectat la nivel local și chiar național.

„L-am rugat pe domnul Ionel Dănciulescu să revadă bugetul de cheltuieli al clubului”, a completat președintele Țuțuianu, care i-a solicitat lui Gică Popescu să rezolve un aspect foarte important, transferul echipei în Seria B1, pentru a reduce din cheltuielile de deplasare și pentru a evita traseele lungi din Ardeal.

În Seria Est activează echipe din zona Bucureștiului, din partea estică a Munteniei, din Dobrogea și din Moldova. Pe lângă Ionel Dănciulescu, la Chindia e posibil să mai apară și alte variante locale propuse de aparatul de conducere al CJD, Gică Popescu arătându-se dispus să lucreze cu cei propuși de Adrian Țuțuianu, pentru a acoperi găurile din organigramă.

„În bugetul moștenit de la Florin Popescu, nu e prevăzut un leu pentru stadion”

La fel ca Gică Popescu, și Adrian Țuțuianu a abordat subiectul construirii unui stadion nou la Târgoviște, mărturisind că nu este împotriva unei asemenea inițiative.

„Ideea este bună, să vedem dacă avem și bani pentru a construi un stadion nou. Pot să vă spun că în bugetul moștenit la CJD de la Florin Popescu, nu este prevăzut în acest an nici un leu pentru stadion și cu asta cred că am lămurit multe”

. În ziarul de mâine veți afla care îi sunt intențiile lui Adrian Țuțuianu raportate la șefii din sportul local, dar și multe alte amănunte de mare interes.Trăgând linie, Chindia își va continua activitatea, cea mai bună veste pentru microbiștii locali.

Costin Mihai | costin.mihai@artpress.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial