23 aprilie 2024

Zeci de şoferi au rămas fără permise, sute au primit sancţiuni

apelÎn urma unei acțiuni organizate pe principalele drumuri din județ, polițiștii au constatat 5 infracțiuni și au aplicat peste 500 de sancțiuni contravenționale. De asemenea, au fost reținute 53 de permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare.

Polițiștii rutieri din Dâmbovița au acționat pe principalele drumuri din județ, pentru depistarea și sancționarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație.

În urma activităților din teren, polițiștii au constatat 5 infracțiuni și au aplicat 509 sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la 130.800 de lei.

Din totalul amenzilor, 127 au fost pentru viteză excesivă, 129 pentru neportul centurii de siguranță, 30 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 11 pentru defecțiunile tehnice constatate la autovehicule și 29 pentru utilizarea necorespunzătoare a telefonului mobil de către conducătorii auto.

De asemenea, 24 de sancțiuni au fost aplicate pentru opriri neregulamentare, 4 pentru încălcarea regulilor privind efectuarea manevrei de depășire și 7 pentru nerespectarea legislației din domeniul comerțului stradal.

Pentru abaterile comise de pietoni, bicicliști și căruțași, au fost aplicate 63 de sancțiuni contravenționale.

Alte 12 amenzi au fost la O.G. 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, 26 la H.G. 69/2012 privind transporturile rutiere și 9 la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 53 de permise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare și 3 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Cinci persoane sunt cercetate de polițiști pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier

Polițiștii rutieri din Dâmbovița au depistat trei bărbați în timp ce conduceau autoturisme pe raza județului, deși aveau suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

De asemenea, un tânăr de 25 de ani a fost surprins conducând un autovehicul pe raza municipiului Târgoviște, deși avea expirată valabilitatea autorizației provizorii de circulație.

Pe numele celor doi, polițiștii au întocmit dosare penale pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Un alt bărbat este cercetat de polițiști, după ce ar fi declarat în fals pierderea permisului de conducere, în vederea eliberării unui nou document, deși permisul de conducere fusese preschimbat în Italia.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial