18 aprilie 2024

Zeci de poliţişti, mobilizaţi pe drumurile din Dâmboviţa!

rutiAcțiune a polițiștilor de la rutieră

În intervalul orar 06.00-10.00, polițiștii de la Serviciul Rutier au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulație generate îndeosebi de nerespectarea prevederilor legale de către operatorii de transport mărfuri și persoane.

În cadrul activităților din teren, polițiștii au constatat 2 infracțiuni și au aplicat 26 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la 57.600 de lei.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 3 permise de conducere.

Exemplu:

Un conducător auto a fost sancționat contravențional după ce a fost depistat în timp ce efectua transport de persoane contra cost fără a deține licență de transport și alte documente prevăzute de lege.

Totodată, a fost dispusă măsura suspendării dreptului de utilizare al vehiculului.

De asemenea, în urma unei acțiuni organizate de polițiștii din Răcari, a fost constatată o infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice și au fost aplicate 44 de sancțiuni contravenționale.

Din totalul acestora, 6 au fost la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 2 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 36 pentru nerespectarea regulilor de circulație în conformitate cu prevederile O.U.G 195/2002.

Cinci conducători auto au fost amendați pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la 10.750 de lei.

Au fost reținute două permise de conducere și ridicate în vederea confiscării 10 pachete de țigarete și 7 sticle de băuturi alcoolice.

Exemplu:

Un bărbat a fost surprins pe raza localității Vizurești în timp ce conducea un autoturism, deși nu poseda permis de conducere.

Pe numele lui, polițiștii au întocmit un dosar penal.

poliPolițiștii dâmbovițeni au intervenit la 30 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au aplicat peste 200 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate, au constatat 17 infracțiuni.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, alături de celelalte structuri cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice, au acționat pe raza județului, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Polițiștii au intervenit la 30 de evenimente, dintre care 20 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților, au fost constatate 17 infracţiuni, iar două persoane au fost surprinse în flagrant delict.

Totodată, pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 220 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 115.505 lei și au confiscat bunuri în cuantum de 1.250 de lei.

Poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind constatate 3 infracțiuni la regimul rutier.

De asemenea, au fost reținute 6 permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.

poliCercetați de poliţişti pentru comiterea de infracţiuni la regimul rutier

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 38 de ani, din județul Teleorman, în timp ce conducea un buldoexcavator pe raza localității Corbii Mari, deși nu deținea permis de conducere corespunzător categoriei din care făcea parte vehiculul condus.

De asemenea, s-a stabilit că buldoexcavatorul i-a fost încredințat pentru a fi condus pe drumul public de către proprietar, un bărbat de 48 de ani, care cunoştea faptul că cel în cauză nu posedă permis de conducere corespunzător.

Pe numele celor doi, au fost întocmite dosare penale pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier.

lemneDelictele silvice, în atenţia poliţiştilor morenari

Poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Moreni au acționat pentru prevenirea și combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul operaţiunilor cu material lemnos.

În urma neregulilor descoperite, polițiștii au aplicat două amenzi pentru nerespectarea Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare de 10.000 de lei.

De asemenea, a fost confiscat 1 m³ de material lemnos.

www.mariusbuga.ro_images_01.2014_zapada10Recomandări pentru deplasări în siguranță

Pentru prevenirea victimizării prin accidente de circulație, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să circule cu prudență și să plece la drum doar dacă au mașinile echipate corespunzător pentru iarnă.

Rulați cu viteză redusă, adaptată condițiilor de drum și păstrați o distanță de siguranță între autovehicule.

Nu bruscați comenzile autovehiculului și folosiți în special frâna de motor.

Manifestați atenție sporită pe toată durata deplasării, îndeosebi la ieșirile din tronsoanele împădurite și sate sau la intrările și ieșirile de pe poduri.

Efectuaţi fiecare manevră în trafic numai după o temeinică asigurare.

Evitați depăşirile care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat sau a unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, se dovedesc extrem de periculoase.

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Alcoolul diminuează considerabil reflexele.

Totodată, nu vă urcați la volan dacă vă simțiți obosiți!

De asemenea, le recomandăm pietonilor să fie prudenți, să evite pe cât posibil utilizarea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării străzii și să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiții de siguranță.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial