29 martie 2024

Zece patroni din Dâmboviţa au fost amendaţi pentru muncă la negru şi pentru neplata salariului minim

inspectiamCOMUNICAT DE PRESĂ
ACTIVITATE IANUARIE 2020

În cursul lunii ianuarie 2020 inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Dâmbovița au desfășurat acțiuni de control prin care s-a urmărit verificarea respectării legislației muncii în domeniile relațiilor de muncă, respectiv securității şi sănătății în muncă.
În domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 126 controale în urma cărora 10 angajatori au fost sancționați cu avertismente și amenzi contravenționale în valoare de 93.000 lei pentru următoarele neconformități: munca nedeclarată, lipsa evidenței orelor prestate de salariați, negarantarea în plată a salariului minim brut pe țară, neacordarea repausului săptămânal.
În ceea ce privește munca nedeclarată, au fost identificate 4 persoane prestând activitate fără documente legale de angajare pentru 3 angajatori din domeniile de activitate: construcții, comerț, asistență medicală.
Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 86 controale efectuate, 127 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 76 angajatori sancționați, 127 sancțiuni contravenționale aplicate.

 

Inspector şef
Marius Lixandru

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial