17 aprilie 2024

Zece deţinuţi de la Penitenciarul Mărgineni, mai aproape de Dumnezeu!

www.mariusbuga.ro_images_detinutiCOMUNICAT DE PRESĂ

Pelerinaj al celor robiţi din Penitenciarul Mărgineni

la Mânăstirea Dealu

Vineri, 11.04.2014, în ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, cu Înalta Binecuvântare a Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Dr. Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, zece persoane private de libertate din Penitenciarul Mărgineni însoţiţi de Preotul Capelan Savin Liţă, se vor învrednici pentru o zi de frumuseţea şi pacea spirituală a Sfintei Mânăstiri Dealu din municipiul Târgoviște, unde vor participa la Slujba Sfintei Liturghii şi totodată vor vizita istoricul aşezământ, având bucuria sfântă de a fi pelerini în această perioadă binecuvântată a Postului Mare și de purta conversaţii cu ghidul mânăstirii şi Maica Stareţă despre importanţa istorică şi religioasă a obiectivului vizitat.

Pelerinajul dă persoanei o altă înţelegere a propriei vieţi spirituale, iar ceea ce îl determină pe om să plece în pelerinaj este, în primul rând, dragostea pentru Dumnezeu. Cu cât călătoria este mai anevoioasă, cu atât iubirea se dovedeşte mai profundă pentru cel pe care îl caută şi, din acest motiv, cei mai mulţi văd în pelerinaj un sens al jertfei, o formă de abstinenţă, de purificare şi de dăruire de sine.

Cu atât mai mult, pentru persoanele aflate în detenţie, pelerinajul către un loc sfânt reprezintă deschiderea nu numai a unei porţi spre libertate, dar şi deschiderea unui nou univers de cunoaştere şi de experimentare a unor modalităţi noi de trăire socială, în armonie cu semenii şi aproape de Dumnezeu. Astfel, pelerinajul, ca exprimare religioasă, devine un act cu valoare mântuitoare.

Acest demers religios face parte din cadrul Proiectului dedicat Sfintelor Sărbători ale Învierii Domnului, proiect aflat în derulare în Penitenciarul Mărgineni la iniţiativa Serviciului Educaţie şi Asistenţă Psihosocială pentru persoanele condamnate.

Persoană de contact – Inspector principal de penitenciare Larisa PANĂ-purtător de cuvânt al Penitenciarului Mărgineni, telefon 0245/660.210, interior 107, fax 0245/660.211, tel serviciu 0752/302.483, e-mail: larisa.pana@anp.gov.ro.

Cu aleasă considerație.

Comisar șef de penitenciare Tiberiu-Firinel UNGUREANU

Director

Penitenciarul Mărgineni

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial